X
Julkaistu: 03.03.2022

Lujatalo rakentaa lähes 700 uutta asuntoa Espoon Niittykummun alueelle

Viimeisimpänä Lujatalo on sopinut 16.850 kem2 rakennusoikeuden ostosta RS-asuntotuotantoon työeläkeyhtiö Varmalta.  Asuntojen määrä tulee olemaan noin 250. Samassa yhteydessä Lujatalo rakentaa KVR-urakkana Varmalle noin 100 vuokra-asuntoa samalle alueelle. Kun näihin lisätään Lujatalon alueella rakenteilla olevat muu asuntotuotanto, nousee rakennettavien asuntojen yhteismäärä lähelle 700 asuntoa.

 – Niittykumpu on kehittyvä kaupunginosa Länsimetron varrella ja Lujatalolla on rakenteilla alueella useita kerrostaloyhtiöitä tälläkin hetkellä. Kysyntä RS-kohteissamme on ollut hyvää ja tonttikauppa Varman kanssa varmistaa, että voimme jatkossa tarjota lisää Lujakoti-kohteita Niittykummun alueen asiakkaille, sanoo Lujatalon toimialajohtaja Tero Saanisto.

– Edellinen Lujatalon rakentama asuinkerrostalokohde Varmalle pääkaupunkiseudulla valmistui viime vuoden lopulla Vantaan Tikkurilassa. On hienoa, että yhteistyö saa jatkoa nyt Espoossa, Saanisto jatkaa. Hankkeiden suunnittelu alkaa heti ja rakentaminen käynnistyy vuonna 2023.

– Olemme tyytyväisiä saadessamme Lujatalon yhteistyökumppaniksi Niittykummussa sijaitsevan Uusikummun alueen eteläpuolen kehittämiseen. Yhdessä pystymme toteuttamaan alueelle hyvän yhdistelmän vuokra- ja omistusasuntoja. Panostamme Uusikummun kehittämiseen vahvasti, koska uskomme alueen vetovoimaan ja kasvupotentiaaliin. Meillä on alueella tällä hetkellä käynnissä useita hankkeita ja monta uutta käynnistetään lisäksi lähivuosina, sanoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.

Lujatalo panostus kohti jatkuvasti vastuullisempaa rakentamista näkyy uusien rakennuksien työmailla, joissa lajitteluaste ja uusiutuvan energian käyttö ovat korkealla tasolla. Työmaasähkö tuotetaan tuulivoimalla ja materiaalitehokkuus näkyy muun muassa jätemäärien minimointina ja muovin käytön vähentämisenä. Uusien rakennusten suunnittelussa pyritään edistämään myös loppukäyttäjien vastuullista kuluttamista.

– Tulevissa asunnoissa jäteastioiden määrää on nostettu ja siivouskomeroihin asennetaan kestokassit kartongille, paperille sekä pulloille ja tölkeille, kertoo Lujatalon suunnittelujohtaja Janne Sihvonen.

Lujatalolla on rakenteilla alueelle tällä hetkellä omana Lujakoti-tuotantona kaksi kerrostaloyhtiötä As Oy Espoon Valoniitty ja As Oy Espoon Tähtiniitty, joihin valmistuu yhteensä 131 Lujakoti-asuntoa sekä pihakannen alle rakennettava pysäköintilaitos. Pääpaino on pienehköissä asunnoissa, joiden lisäksi myös kolmioita on useampaa eri tyyppiä.

Merituulentien toisella puolella on alue, jonne Lujatalo rakentaa kvr- ja urakkakohteita Espoon Asunnoille sekä Veritas Eläkevakuutukselle yhteensä viisi erillistä kerrostaloyhtiötä, jotka sisältävät seitsemän 6–7-kerroksista kerrostaloa. Asunnot ovat kaiken kokoisia vuokra-asuntoja erilaisiin asumisen tarpeisiin, asuntoja tulee yhteensä 195 kappaletta.

Niittykummun alueen rakentaminen jakautuu usealle vuodelle, niinpä alueen hankkeiden työllistävä vaikutus on hyvin merkittävä. Koko rakentamisen aikana Lujatalon työmailla työskentelee keskimäärin lähes 200 ammattilaista.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, toimialajohtaja Tero Saanisto, tero.saanisto@luja.fi, p. 044 585 2092
Lujatalo Oy, suunnittelujohtaja Janne Sihvonen, janne.sihvonen@luja.fi, p. 044 585 2899

Lisää uutisia