X
Julkaistu: 07.05.2024

Lujabetonin Luja-Superkerrostalokonsepti tehostaa rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla

Lujabetonin uuden teknologian Luja-Superkerrostalokonseptia hyödynnetään kevään ja alkukesän kokonaistoimituksissa kahdessa pääkaupunkiseudun tahtituotantoon perustuvassa kerrostaloprojektissa. Projektit ovat COfLOW Oy:n M2-Kodeille ja rakennusalan palveluyhtiö Firan Asuntosäätiölle rakentamia asuinkerrostalohankkeita.

 Näihin hankkeisiin Lujabetoni toimittaa pitkälle esivalmistettuja rakennusosia Luja-Superlaattaan ja siihen tehtaalla valmiiksi liitettyihin kylpyhuonemoduuleihin perustuen. Lisäksi valtaosaan betonisista julkisivuelementeistä asennetaan ikkunat, ulkopuoliset kittaukset ja vesipellitykset jo tehtaalla. Osaan parvekelaatoista asennetaan jo tehtaalla paloluukkuja työmaa-asennusten sijaan ja parvekelaatat ovat integroituja Luja-Superlaattoihin. Lisäksi Luja-Superlaattoihin integroidaan huoneistokohtaista lattialämmitysputkistoa tehdasvalmisteisesti.

Firan hanke toteutetaan Firan tahtituotannon periaattein hyvin nopealla kerroskierrolla, jolloin elementtien toimitusvarmuuden on oltava korkeaa luokkaa. Hankkeeseen valmistetaan edellä mainittujen Supertuoteperheen tuotteiden lisäksi haastavia tiililaattaelementtejä, joilla häivytetään perinteistä elementtisaumoitusta ja näin saadaan paikallamuuratun tiilipinnan näköistä näyttävää julkisivua.

 – Lujabetonin taloteknisillä rakennuselementeillä hankkeiden läpimenoaika saadaan entistä lyhyemmäksi, mikä vaikuttaa positiivisesti mm. työturvallisuuteen ja laatuun. Esimerkiksi säähäiriöille herkässä runkovaiheessa voidaan välttää monta sade- tai tuulipäivää, jotka usein aiheuttavat työmaalle harmia, sanoo vastaava työnjohtaja Toni Aalto Firalta.

COfLOW on käyttänyt Lujabetonin esivalmistettuja tuotteita useassa kohteessaan. Yhteisten kokemusten mukaan rakennusaikaa voidaan Lujabetonin Supertuoteperheen tuotteilla merkittävästi lyhentää.

– Rakennushankkeen läpimenoajan leikkaamisen ehdoton perusedellytys on käytettävien komponenttien esivalmistusasteen merkittävä nostaminen. Ilman Lujabetonin kumppanuutta ja tuotteita sekä heidän joustavuuttaan ja positiivista suhtautumistaan emme olisi näin nopeasti saavuttaneet jopa kolmanneksen leikkausta kerrostalohankkeen läpimenoaikaan, toteaa COfLOW Oy:n toimitusjohtaja Jari Lehtinen.

Rakennustyömailla pyritään jatkuvasti tehostamaan toimintaa niin kustannusten kuin ympäristövaikutusten pienentämisen osalta. Tuotteiden esivalmistus sekä tahtituotanto ovat keinoja tähän toiminnan tehostamiseen. – Kehittämämme kokonaisvaltaisen Superkerrostalon avulla voidaan merkittävästi lyhentää rakennusaikaa, vähentää työmaalla tarvittavaa ammattitaitoisen työvoiman määrää, parantaa kokonaislaatua sekä saavuttaa kustannussäästöjä, kertoo Lujabetonin aluemyyntipäällikkö Aaro Forss.

Toimittavina tehtaina ovat Lujabetonin Järvenpään, Taavetin, Hämeenlinnan sekä Kärsämäen tehtaat. Elementtitoimitukset käynnistyvät huhtikuussa 2024 ja päättyvät heinäkuun loppuun mennessä. Hankkeiden yhteenlaskettu työllistämisvaikutus noin 15 henkilötyövuotta tehdasvalmistuksessa.

Yhteystiedot

Lujabetoni Oy

Aaro Forss, aluemyyntipäällikkö, aaro.forss@luja.fi, p. 044 585 2106

Havainnekuvat hankkeista:

M2-kodit_Isoseppälä ja Asuntosäätiö_Kilterinkaari

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia