X

Lujakoti-asiakkaiden henkilötietojen käsittelyperiaatteet

Henkilötietojen käsittelyperiaatteet – Lujakoti-asunnonostajat:

 

Rekisterinpitäjä
Lujatalo Oy
Maaherrankatu 27 PL 1268 70101 Kuopio
puhelin: 020 789 5111 (vaihde)
Y-tunnus 0172688-2
Kotipaikka: Kuopio

Rekisterin nimi
Rekisteri asunnonostajista

Näin käsittelemme tietojasi
Käsittelemme henkilötietojasi tietosuoja-asetuksen sallimissa ja velvoittamissa rajoissa asiakassuhteen hoitamiseen, hallintaan ja kehittämiseen, analysointiin sekä tilastointiin. Sinun henkilötietojasi käytetään Lujatalon ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden markkinointiin, markkinatutkimuksiin sekä markkinointikilpailujen järjestämiseen, kun olet siihen antanut suostumuksesi. Voit peruuttaa markkinointiin antamasi suostumuksen koska tahansa.

Tietojasi käsitellään, kun haluat tietoja asunnosta, tai olet käynyt asuntonäytössä ja jättänyt yhteystietosi. Käsittelemme tällöin tietojasi eduksesi, jotta voisit saada mahdollisimman hyvin tietoja haluamistasi asunnoista ja muista vastaavanlaisista kohteista.

Käsittelemme tietojasi myös, jos teet asuntovarauksen tai asuntokaupat, myyntitilanteen rekisteröinnin sekä kauppakirjan teon yhteydessä. Tietojesi käsittely perustuu tällöin sopimuksen valmistaviin ja täyttämiseen vaadittaviin toimenpiteisiin, sekä lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseen.

Rekisterin sisältämät tiedot
Rekisteri sisältää yhteystietosi sekä mielenkiinnon kohteiden tiedot, yhdistettynä Lujatalo Oy:n myynnissä olevien/myytyjen kiinteistöjen ja huoneistojen perus- ja tilatietoihin. Rekisteristä löytyy laajimmillaan seuraavat tiedot:

  • asiakkaan nimi
  • osoite
  • henkilötunnus
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • laskutukseen liittyvät tiedot
  • asiakkuuteen liittyvät tiedot
  • mielenkiinnon kohteet ja muut rekisteröidyn itse antamat tiedot

Tietolähteet
Keräämme henkilötiedot suoraan sinulta yhteydenoton yhteydessä, esimerkiksi henkilökohtaisesti asuntonäytössä, puhelimitse, sähköpostitse tai nettisivujen kautta.  Henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää myös väestörekisteristä, luottotietorekisteristä, suoramarkkinointiliiton ylläpitämistä kieltorekistereistä ja muista vastaavista julkisista ja yksityisistä rekistereistä.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi
Säilytämme tietojasi lakisääteisten perusteiden mukaisesti ja asiakassuhteen hoitamisen edellyttämät ajat. Jos et ole tehnyt asuntokauppoja kanssamme, säilytämme tietojasi 2 vuotta tietojen päivittämisestä. Säilytämme tietojasi tämän ajan, jotta kohteiden löytäminen olisi sinulle helpompaa niin kauan kuin asunnon osto on sinulle ajankohtaista.

Jos olet tehnyt kaupat kanssamme, niin säilytämme tietojasi kohteen takuuaikojen umpeutumiseen saakka.

Henkilötietojen vastaanottajat
Asiakasrekisterin henkilötietoja luovutetaan vain jos olet tehnyt asuntokaupat kanssamme, kauppakirjan laatimisen jälkeen asiaankuuluville osapuolille. Mikäli kauppa tehdään rakennusaikana, ilmoitamme tietyt asiakastiedot työmaalle. Jos kauppa tehdään ennen hallinnon luovutusta, toimitetaan allekirjoitetut kauppakirjat postitse RS-pankkiin. Lisäksi allekirjoitetut kauppakirjat toimitetaan yhtiön isännöitsijälle.

Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
Emme siirrä tietojasi EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Sinun oikeutesi
Sinulla on tietosuoja-asetuksen perusteella oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja olemme tallentaneet rekisteriin. Tarkastuspyyntö voidaan lähettää lomakkeella, joka sijaitsee osoitteessa www.luja.fi/gdpr. Sinulla on lisäksi oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista ja tietojesi poistamista, sekä tietyissä tilanteissa voit vastustaa tai rajoittaa käsittelyä. Kun tietojesi käsittely perustuu suostumukseen, voit koska tahansa peruuttaa sen, esimerkiksi suoramarkkinointiin antamasi suostumuksen.

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaisille, jos koet että tietojasi on käsitelty tietosuoja-asetuksen vastaisesti. Voit olla kaikissa kysymyksissä yhteydessä tietosuojan yhteyshenkilöön.