X
Julkaistu: 06.05.2024

Lujabetoni toimittaa mittavan määrän korkealaatuista infrabetonia vaativaan Espoon kaupunkiratahankkeeseen

Lujabetoni on tehnyt sopimuksen infrarakentaja GRK Suomi Oy:n kanssa ja toimittaa merkittävän määrän korkealaatuista infrabetonia Espoon kaupunkiradan alueurakka 1 Leppävaara–Keraan, joka on yksi neljästä kaupunkiratahankkeen osasta. Hankkeen arvioitu betonimäärä on noin 36.000 kuutiometriä.

 Espoon kaupunkirata on Väyläviraston, Espoon ja Kauniaisten yhteinen hanke, jossa rakennetaan uusi raidepari Leppävaarasta Kauklahteen. Rata on osa Helsinki-Turku nopeaa junayhteyttä. Hanke mahdollistaa rantaradan lähijunaliikenteen sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteen kehittämisen vastaamaan kasvavien matkustajamäärien tarpeita.

Kaupunkirata on jaettu neljään alueurakkaan, joista GRK Suomi Oy urakoi alueurakka
1 Leppävaara-Keraa. Kyseessä on vaativa infrarakentamisen hanke, jossa eri mittaisten ratakatkojen aikaan tehdään ja toimitetaan paljon betonia ja jossa samaan aikaan rakentamisen kanssa junaliikenteen tulee toimia häiriöittä.

Ratarakentaminen on yksi merkittävä osa Lujabetonin tarjoamista infrarakentamisen ratkaisuista ja Lujabetonin aiempien ratahankkeiden menestyksekäs toteutus on osoitus yrityksen kyvystä toimittaa korkealaatuista erikoisbetonia vaativissa ratahankkeissa.

– Kokemuksemme aiemmista ratahankkeista toimivat hyvinä referenssinä tälle hankkeelle. Viimeisin oli vuoden betonirakenteeksikin valittu Raide Jokeri -hanke, jossa olimme mukana valmisbetonitoimittajana, Lujabetonin myyntijohtaja Anssi Tiukka sanoo.

Hankkeeseen betonia toimittavat pääasiassa Lujabetonin Espoon tehtaat Mankkaalla ja Finnoossa Helsingin tehtaiden tukiessa tarvittaessa. Toimitukset ovat alkaneet ja kestävät vuoteen 2026 asti.

Yhteystiedot:

Lujabetoni Oy, Anssi Tiukka, myyntijohtaja, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 585 2426

Kuvien lähde: Väylävirasto

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia