X
Julkaistu: 08.04.2024

500. tuulivoimaelementti on valmistunut Karahkan tuulivoimapuiston tuulivoimatorneihin – näköpiirissä on merkkejä tuulivoimarakentamisen virkoamisesta

Lujabetonin Kärsämäellä sijaitseva, kesällä 2023 valmistunut tuulivoimalaelementtien tehdas on toiminut tehokkaasti tuottaen jo viidennensadannanen tuulivoimatornielementin Nordex Finlandin Karahkan tuulivoimapuistoon, jonne on rakenteilla 25 tuulivoimalaa.

Tuulivoimatornien elementit toimitetaan Pohjois-Pohjanmaalle Oulaisiin, jonne Nordex rakentaa 25 tuulivoimalaa Karahkan tuulivoimapuistoon. Projektin elementtivalmistus on edennyt jopa aikatauluaan edellä ja tällä hetkellä se on noin 75 % valmiusasteessa. Projektin arvioidaan valmistuvan toukokuussa, jolloin kaikki elementit on valmistettu ja niiden toimitus torniasennuksia varten on täydessä vauhdissaan.

Elementtien tuotanto on sujunut hyvin ja tuotannon työllistävä vaikutus on jo tähän mennessä ollut merkittävä. Lujabetonilla on tarjota ainoa kotimainen tuulivoiman torniratkaisu. – Lujabetonin tuotanto vahvistaa paitsi suomalaista teollisuutta myös lisää merkittävästi tuulivoiman kotimaisuusastetta kokonaisuudessaan, korostaa Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Betoni-teräs-hybriditornit ovat mahdollistaneet tuulivoimaloiden rakentamisen entistä korkeammiksi.

– Jatkossa pyrimme vieläkin korkeampiin torneihin yhdessä asiakkaamme kanssa, sillä korkeampi voimala tarkoittaa puiston omistajalle lisääntyvää tuulen voimakkuutta ja sitä kautta parempaa sähkön tuottoastetta, kommentoi Mikko Isotalo.

Tuulivoimaprojekteissa on jo havaittavissa vilkastumista hiljaisemman jakson jälkeen ja loppuasiakkaiden projektitarjouspyynnöt ovat taas aktivoitumassa. Myös kaavoitus ja luvitus ovat edenneet suotuisasti useassa hankkeessa Suomessa.

– Mullistava hybridikonseptimme etenee erinomaisesti ja juhlimme Lujabetonin kanssa yhdessä projektimme 500. tornielementin valmistumistumista. On erinomainen saavutus, että tuotanto on aikatauluaan edellä ja kotimainen valmistus Suomessa on osoittautunut laadukkaaksi ja tehokkaaksi, sanoo Ramon Elorz, Nordex Group SE:n globaali hankintapäällikkö.

 

Yhteystiedot

Lujabetoni Oy

Mikko Isotalo, toimitusjohtaja, mikko.isotalo@luja.fi, p. 044 585 2305

Kuva: Tuulivoimaelementtejä Lujabetonin Kärsämäen tuulivoimaelementtitehtaalla

Lisää uutisia