X
Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis – kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle.

Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Kolmivaiheisen koulu- ja päiväkotihankkeen ensimmäisessä vaiheessa valmistui yhtenäiskoulu pihoineen. Toisessa vaiheessa valmistuvat tilat varhaiskasvatukselle sekä nuorisotoimelle, ja kolmannessa vaiheessa toteutetaan monitoimiliikuntakenttä huoltorakennuksineen. Laajan hankekokonaisuuden on tarkoitus valmistua vuoden 2026 loppupuolella.

”Kalajärven koulun valmistuminen on alueellisesti paljon odotettu ja merkittävä asia. Odotamme myös innokkaasti koko hankkeen valmistumista, mikä osaltaan edistää Koulut kuntoon -projektiamme merkittävästi”, Tilapalvelut-liikelaitoksen Maija Lehtinen sanoo.

Lujatalon työpäällikkö Tero Seppäsen mukaan hanke on hyvä esimerkki siitä, kuinka joustava ja eri osapuolien näkemyksiä arvostava yhteistyö johtaa hyvään lopputulokseen.

”Kestävä, käyttäjän toimintaa palveleva rakennus on ollut yhteistyön keskiössä. Myös hyvän sisäilman varmistamiseen ja rakentamisaikaiseen pölynhallintaan on hankkeessa kiinnitetty erityistä huomiota”, Seppänen sanoo.

Hankkeen rakentaminen jatkuu Lujatalon osalta päiväkodin, nuorisotilan  ja laajojen piha ja liikunta-alueiden rakentamisella siten, että rakentamista tontilla riittää vielä vuodelle 2026.

Lujatalolla on vankka osaaminen oppilaitosrakentamisessa ja käynnissä tälläkin hetkellä sekä uudis- että korjausrakentamisen oppilaitoshankkeita eri puolilla Suomea.

Koko hankkeen laajuus on valmistuessaan yli 12 000 bruttoneliötä. Hankkeen suunnittelusta on vastannut tallinnalainen Projekt Kuubis OÜ ja toteutusvaiheen urakoitsijana on toiminut Lujatalo Oy.

Lisätietoja:
Tero Seppänen, työpäällikkö, tero.seppanen@luja.fi, Lujatalo Oy
Maija Lehtinen, toimitusjohtaja, maija.lehtinen@espoo.fi, Tilapalvelut-liikelaitos

Kuvat: Projekt Kuubis OÜ

Lisää uutisia