X
Julkaistu: 09.02.2024

Lujatalo on valittu Kaarinan Piispanlähteen yläkoulun laajennuksen rakentajaksi

Kaarinan kaupunki on valinnut Lujatalon rakentamaan Piispanlähteen yläkoulun laajennushankkeen. Kyseessä on ensimmäinen vaihe Piispanlähteen koulurakennusten uudisrakentamista ja saneeraamista.

Juuri alkaneessa hankkeessa Lujatalo urakoi Piispanlähteen yhtenäiskoulun yläkoulun eli ns. nuortentalon laajennuksen. Laajennus käsittää muun muassa liikuntasalin ja uusia taito- ja taideaineiden sekä vaativan erityisen tuen tiloja. ”Urakan voitto haastavassa markkinassa osoittaa Lujatalon osaamista ja kilpailukykyä myös hankalina aikoina sekä vahvistaa Lujatalon vakiintunutta paikkaa alueen urakkamarkkinassa ”, toteaa Lujatalon Lounais-Suomen työpäällikkö Juuso Lilja.

Kaarinan kaupungin rakennuttajainsinööri Elina Tirkkonen iloitsee hankkeen käynnistymisestä. ”Piispanlähteen nuortentalon laajennus avaa Piispanlähteen koulurakentamisprojektien sarjan ja olemme erittäin iloisia, että hanke on saatu käyntiin. Alue on merkittävää kasvualuetta Kaarinalle ja uudet koulut ovat erittäin odotettuja.”

Hankkeella on työllistävä vaikutus niin Lujatalolle kuin sen aliurakoitsijoille. ”Se tarjoaa työtä usealle Lujatalon toimihenkilölle ja työntekijälle ensi vuoden loppupuolelle asti sekä vaikuttaa merkittävästi myös alueen aliurakoitsijoiden työkantaan. Kohteen parissa arvioidaan työskentelevän enimmillään noin 60 henkilöä työvuorossa ja päivittäisenä keskiarvona noin 35–40 henkilöä erilaisten urakoiden parissa”, lisää Juuso Lilja.

Kohde sijaitsee käytössä olevan koulurakennuksen vieressä, joten työmaa-alueen sekä työmaata ympäröivien alueiden logistiikkaan sekä turvallisuuteen panostetaan erityisen huolellisesti. Näin saadaan taattua turvallinen ympäristö niin työmaalla työskenteleville, koulua käyville kuin koulun iltakäyttöäkin ajatellen. Yksi Lujatalon strategian keskeisistä tavoitteista on vastuullinen rakentaminen, joten urakka toteutetaan siten, että rakentamisen hiilijalanjälki olisi mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava. Kohteeseen rakennetaan maalämpö, ja osa vanhan koulun pihalla olevista pihakalusteista sekä leikkivälineistä otetaan uudelleen käyttöön uudistetun koulun pihaan. Myös lajittelu ja kierrätys ovat Piispanlähteen työmaalla yksi keskeinen tekijä tavoitteen saavuttamisessa. Rakennusajan lämmityksessä suositaan vähähiilisiä energiamuotoja sekä käytetään energiatehokasta kalustoa.

Kohteen laajuus on 4862 brm2 uudisrakentamista ja työt ovat alkaneet 7.2.24. Kohde luovutetaan joulukuussa 2025. Hankkeen arvo on 11,9 meur.

 

Yhteystiedot: Aluejohtaja Petri Valkeinen, puh. 044 585 2949, petri.valkeinen@luja.fi
Havainnekuva hankkeesta: Arco Architecture Oy

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia