X
Julkaistu: 10.01.2024

Lujabetonille merkittävä betonielementtitilaus Firan asuntorakentamisen kohteeseen

Lujabetoni on solminut merkittävän betonielementtisopimuksen ja toimittaa kaikki betonielementit sekä taloteknisen tuoteperheen Luja-hormielementit Firan rakentamaan uudiskohteeseen Itä-Pasilaan. Kyseessä on mittava sopimus, joka vahvistaa Lujabetonin asemaa luotettavana ja laadukkaana betonielementtitoimittajana.

Rakennusalan palveluyhtiö Firan rakentama Avara Hexagon -asuinkerrostalokohde sijaitsee Ratapihankorttelissa Itä-Pasilan kasvavalla ja voimakkaasti kehittyvällä asuinalueella. Avara Hexagoniin rakentuu yhteensä 135 lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoa sekä markkinaehtoista vuokra-asuntoa ja viisi liiketilaa.

Lujabetonin betonielementtitoimituksiin kuuluu lähes 2 300 kappaletta eri tarkoituksiin soveltuvia betonielementtejä ja sisältää kohteen kaikki elementit, poislukien porraselementtitoimituksen. Toimitus työllistää merkittävästi erityisesti Lujabetonin Järvenpään sekä Taavetin tehtaita, joilla tehdään valtaosa hankkeen elementeistä.

Kohteen erikoisuutena ovat haastavat tiilipintaiset julkisivuelementit, joissa tiililaattojen asentaminen eri syvyyksiin mahdollistaa elementtisaumojen tehokkaan häivyttämisen ja näin ollen tyylikkään lopputuloksen.

Lujabetonin tehtailla on valmiudet nostaa elementtien esivalmistusastetta korkeaksi ja iso osa hankkeen tuotteista esivalmistetaan pitkälle valmiiksi tehtaalla. Aluemyyntipäällikkö Aaro Forssin mukaan esivalmistuksen etuja paikan päällä tehtyyn verrattuna ovat muun muassa tasaisen laadun takaaminen sekä kustannus- ja aikasäästö.

– Tämä korostuu erityisesti korkean rakentamisen hankkeissa, kuten Hexagon. Avara Hexagon -kohteen elementteihin kiinnitettävät ikkunat asennetaan jo tehtaalla ja isoon osaan ikkuna-aukkoja asennetaan myös vesipellit ja ulkopuolen kittaukset valmiiksi. Tehtaalla asennetaan tuoteosapalveluna myös ranskalaisia parvekeovielementtejä, joiden kaiderakenteet asennetaan tehtaalla valmiiksi, Aaro Forss kertoo.

Aaro Forss korostaa tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa koko rakennusprojektin ajan. – Me tarjoamme  ammattitaitoista tukea ja ratkaisuja koko hankkeen ajaksi ja varmistamme osaltamme, että elementtimme ovat käytettävissä oikea-aikaisesti, Forss sanoo.

Kohteen vastaava työnjohtaja Hannu Mönkkönen Firalta on tyytyväinen elementtikauppaan. – Edelliset kaksi elementtitoimitusta Vantaan Myyrmäkeen tulivat myös Lujabetonilta, jossa yhteistyö Lujabetonin kanssa on hioutunut erittäin hyväksi. Hyvin menneillä yhteisillä projekteilla ja uusien toimintatapojen kehittämisellä yhdessä asiakkaan kanssa on merkittävä vaikutus toimittajavalintaan.

Elementtitoimitukset alkavat keväällä 2024 ja uusien asuntojen on arvioitu valmistuvan vuoden 2025 aikana.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Aluemyyntipäällikkö Aaro Forss, aaro.forss@luja.fi, p. 044 585 2106

Kuva: Havainnekuva Fira

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia