X
Julkaistu: 31.10.2023

Vähähiilibetonitoimitukset vauhdissa Lujabetonilla

Vähähiilibetonitoimitukset ovat lisääntyneet vauhdilla Lujabetonin valmisbetonitoimituksissa. Viimeisimmän vuoden aikana yli 20 % pääkaupunkiseudun Lujabetonin valmisbetonitoimituksista on jo suoritettu Suomen Betoniyhdistyksen kansallisen ja yhtenäisen GWP-luokituksen mukaisella vähähiilibetonilla, jota Lujabetoni valmistaa sertifioidusti jo viideltä pääkaupunkiseuden tehtaaltaan.

Vähähiilibetonin käyttö rakennushankkeissa lisääntyy nyt kiivaalla tahdilla. Toimitukset muodostavat jo merkittävän osan Lujabetonin toimittamasta valmisbetonikokonaisuudesta kuutiomäärissä mitattuna. Etenkin pääkaupunkiseudun rakennushankkeissa käytetystä Lujabetonin toimittamasta betonista kasvava osa on vähähiilibetonia.

Toimituksia on ollut viimeisen kahden vuoden aikana useaan kohteeseen, joista yksi on Destian Kalastamasta Pasilaan -hanke.

Kalasatamasta Pasilaan –hankkeessa valutyönjohtajana kaikissa vähähiilibetonivaluissa toiminut Destian Sami Roos kertoo toimitusten sujuneen hyvin. Roos on ilolla seurannut ympäristöystävällisemmän betonin yleistymistä kohteissa.

– On mukava parantaa Helsingin kulkuyhteyksiä ympäristöystävällisemmällä betonilla. Nyt tiedän, että ainakin töissä teen parhaani ilmastonmuutoksen estämiseksi eli voin nukkua yöni hyvin, Roos sanoo. Kalasatamasta Pasilaan –hankkeen betonivaluista 35 % on valettu vähähiilibetonilla.

Lähitulevaisuudessa rakennusalan päästöjen vähentämistä kirittävät uudisrakennusten päästörajoitukset sekä päästökaupan aiheuttamat kustannukset. Myös EU:n taksonomialla tulee olemaan vaikutuksensa rakentamisen hiilidioksidipäästöihin.

Lujabetonin projektipäällikkö Teppo Kasanko kertoo, kuinka Lujabetonilla on pitkään panostettu vähähiilisten betonien tuotekehitykseen. – Tämän työn ansiosta olemme asiantunteva yhteistyökumppani ympäristöystävällisessä rakentamisessa, Kasanko sanoo.

– Luja-Vähähiilibetoni soveltuu moninaisiin rakennuskohteisiin ja sitä valmistetaan tätä nykyä jo koko Suomessa useimmilla valmisbetonitehtaillamme, joille Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt vähähiilisen betonin valmistuksen sertifikaatin, Kasanko sanoo.

Kasangon mukaan Luja-Vähähiilibetoni mahdollistaa aidosti vähähiilisen ja kestävän betonirakentamisen, jolla päästään jopa puurakentamisen CO2-päästötason alle hidastamatta työmaan rakentamisaikataulua.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Projektipäällikkö Teppo Kasanko, teppo.kasanko@luja.fi, p. 044 585 2254
Myyntijohtaja Anssi Tiukka, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 585 2426

Kuva: Lujabetoni Oy

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia