X
Julkaistu: 10.10.2023

Lujabetoni tuotteisti aurinkopaneelien perustuksen

Lujabetoni on kehittänyt tehdasvalmisteisen betonituotteen aurinkopaneelien maanvaraiseen asentamiseen ja ratkaisee näin kasvavan yritys- ja kuluttaja-asiakaskunnan haasteen aurinkopaneelien pystyttämiseksi. Aurinkopaneelit perustukset nähdään tulevaisuuden tuotteena, kun haetaan vaihtoehtoja perinteisille energialähteille ja kohonneille energiakustannuksille.

Aurinkopaneelien markkina on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan, koska se tarjoaa ympäristöystävällisen ja taloudellisesti kannattavan vaihtoehdon perinteisille energialähteille sekä edistää kestävää kehitystä. Aurinkovoimaloiden koon kasvaessa kattoasennuksista on siirrytty nopeasti suuriin maan päälle sijoitettaviin voimalakokonaisuuksiin. Lujabetoni kehitti betonisen perustustuotteen, joka ratkaisee aurinkopaneelien maanvaraisen asentamisen haasteet.

Lujabetonin Loimaan tehtaan tehdaspäällikkö Juha Hormalaisen mukaan tarve tuotekehitykselle on lähtenyt puhtaasti asiakkaiden tarpeista. – Meille tuli paljon kysymyksiä aurinkopaneelien perustuksiin liittyen ja niiden pohjalta kehitimme asentamiseen valmiin, tuotteistetun ratkaisun.

Aurinkopaneeliperustus valmistetaan teräsbetonista ja tuote valetaan säänkestävästä betonista.

– Säänkestävyys on tässä tuotteessa oleellinen ominaisuus, sillä tuote asennetaan ulos sään armoille ja sen tulee kestää jäätymiset, sulamiset ja kovat pakkaset. Ilman hyvää säänkestävyyttä betoni alkaa rapautumaan haastavissa oloissa, Hormalainen kertoo. Aurinkopaneeliperustuksen mitat ovat optimaaliset kuljetuksen ja asennuksen kannalta ja siinä on nostolenkit siirtämistä varten.

Tuotetta valmistetaan tällä hetkellä Lujabetonin Loimaan tehtaalta, mutta myös muilla tehtailla on valmius valmistukseen tarpeen ja kysynnän mukaan. Tuote on varastotuote, jolloin pienet erät saadaan toimituksiin nopeasti. Isommat toimitukset tehdään tilauksesta.

Tilausmäärät vaihtelevat yritysten reilun satojen kappaleiden tilauksista yksittäisen kuluttaja-asiakkaan alle kymmenen kappaleen määriin. Hormalaisen mukaan aurinkoenergian positiivinen kaiku on sen suuntainen, että lisääntyvää kysyntää on odotettavissa aurinkoenergian myönteisten puolien korostuessa jatkuvasti.

– Tuotteemme on hyvä esimerkki vihreän siirtymän luomista työpaikoista perinteisemmillekin aloille. Paneeliperustus on samalla laajennus Lujabetonin vihreän siirtymän tuoteportfoliossa, johon kuuluu jo kattava kokonaisuus vähähiilisiä betoniratkaisuja sekä jopa tuulivoimaloiden betonitorneja.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Tehdaspäällikkö Juha Hormalainen, juha.hormalainen@luja.fi, p. 044 585 2013
Yksikön johtaja Tuomo Eilola, tuomo.eilola@luja.fi, p. 044 585 2407

Kuvat: AA-Lux Oy, aurinkopaneeliperustus käytössä

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia