X
Julkaistu: 11.09.2023

Lujatalo rakentaa ATT:lle neljä kerrostaloa, yhteensä 197 asuntoa Vuosaareen

Lujatalo ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (ATT) ovat allekirjoittaneet 24.8.2023 sopimuksen, jolla Lujatalo rakentaa ATT:lle neljä pistetaloa Helsingin Vuosaareen. Asuntoja tulee yhteensä 197.

Rakennettavat kohteet ovat Helsingin Asumisoikeus Oy Pomeranssi ja Heka Vuosaari Maustetehtaankatu 2 ja ne sijaitsevat Vuotien kupeessa Helsingin Vuosaaressa. Haso Pomeranssi on 16-kerroksinen pistetalo, johon valmistuu 79 asumisoikeusasuntoa. Maustetehtaankatu 2:een tulee kolme kahdeksankerroksista pistetaloa, joissa on yhteensä 118 Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa. Rakennuksiin toteutetaan myös ruokakauppa sekä Hekalle varikko- ja toimistotilaa.

Talot rakennetaan tiiviisti olemassa olevaan rakennettuun ympäristöön. Korttelin talot erottuvat ympäristöstään metallinhohtoisella julkisivulla.

– Olemme iloisia yhteistyöstä ATT:n kanssa. ATT on Lujatalolle merkittävä tilaaja ja meillä on tällä hetkellä useita muitakin ATT:n kohteita rakenteilla. Tässä ajan hetkessä, kun vapaarahoitteinen asuntorakentaminen on voimakkaasti hiljentynyt, kasvaa Ara-tuotannon merkitys sanoo Lujatalon toimialajohtaja Tero Saanisto.

Hankkeen rakentaminen on aloitettu elokuussa ja se on kokonaan valmis keväällä 2026.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, toimialajohtaja Tero Saanisto, tero.saanisto@luja.fi, p. 044 585 2092
Helsingin kaupunki, Helsingin kaupungin asuntotuotannon uudistuotannon yksikönpäällikkö Merja Rukko, merja.rukko@hel.fi, p. 09 3102611

Kuva: Havainnekuva hankkeesta

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Lisää uutisia