X
Julkaistu: 11.09.2023

Lujatalo rakentaa ATT:lle neljä kerrostaloa, yhteensä 197 asuntoa Vuosaareen

Lujatalo ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (ATT) ovat allekirjoittaneet 24.8.2023 sopimuksen, jolla Lujatalo rakentaa ATT:lle neljä pistetaloa Helsingin Vuosaareen. Asuntoja tulee yhteensä 197.

Rakennettavat kohteet ovat Helsingin Asumisoikeus Oy Pomeranssi ja Heka Vuosaari Maustetehtaankatu 2 ja ne sijaitsevat Vuotien kupeessa Helsingin Vuosaaressa. Haso Pomeranssi on 16-kerroksinen pistetalo, johon valmistuu 79 asumisoikeusasuntoa. Maustetehtaankatu 2:een tulee kolme kahdeksankerroksista pistetaloa, joissa on yhteensä 118 Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa. Rakennuksiin toteutetaan myös ruokakauppa sekä Hekalle varikko- ja toimistotilaa.

Talot rakennetaan tiiviisti olemassa olevaan rakennettuun ympäristöön. Korttelin talot erottuvat ympäristöstään metallinhohtoisella julkisivulla.

– Olemme iloisia yhteistyöstä ATT:n kanssa. ATT on Lujatalolle merkittävä tilaaja ja meillä on tällä hetkellä useita muitakin ATT:n kohteita rakenteilla. Tässä ajan hetkessä, kun vapaarahoitteinen asuntorakentaminen on voimakkaasti hiljentynyt, kasvaa Ara-tuotannon merkitys sanoo Lujatalon toimialajohtaja Tero Saanisto.

Hankkeen rakentaminen on aloitettu elokuussa ja se on kokonaan valmis keväällä 2026.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, toimialajohtaja Tero Saanisto, tero.saanisto@luja.fi, p. 044 585 2092
Helsingin kaupunki, Helsingin kaupungin asuntotuotannon uudistuotannon yksikönpäällikkö Merja Rukko, merja.rukko@hel.fi, p. 09 3102611

Kuva: Havainnekuva hankkeesta

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia