X
Julkaistu: 07.06.2023

Jo toinen valmisbetonitehdas Espooseen – Lujabetoni vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudun betonitoimittajana

Lujabetoni rakentaa uuden mobiilitekniikalla toteutetun suurikapasiteettisen valmisbetonitehtaan palvelemaan Espoon alueen rakentamista. Tehdas on Lujabetonin neljäs valmisbetonitehdas pääkaupunkiseudulla. Uusi tehdas kasvattaa Lujabetonin pääkaupunkiseudun valmisbetonikapasiteettia ja lisää erityisesti vähähiilibetoneiden valmistuskapasiteettia ja kilpailukykyä Espoon suunnalla.

Lujabetonin uusi valmisbetonitehdas nousee Espooseen Finnoon teollisuusalueelle Länsiväylän eteläpuolelle. Uudelta tehtaalta toimitetaan valmisbetonia pääkaupunkiseudun hankkeisiin olemassa olevan Espoon tehtaan sekä kahden Helsingin puolella sijaitsevan tehtaan lisäksi.

– Me tarvitsemme pääkaupunkiseudulle kipeästi nykyaikaisen tehtaan, jonka tuotannon voimin vastaamme pääkaupunkiseudun hyvällä tasolla jatkuneeseen betonin kysyntään. Espoon suunnalla tulevat rakentamisen volyymit näkemyksemme mukaan pysymään korkealla tasolla lähitulevaisuudessa ja erityisesti tällä alueella palvelukykymme asiakkaille parantuu nyt merkittävästi, kertoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

Uuden betonitehtaan modernit tuotantoprosessit parantavat tehokkuutta ja tuottavat betonia kustannustehokkaasti. Tehtaan sijainti lähellä rakentamista tarkoittaa lyhyempien kuljetusmatkojen ansiosta vähemmän kuljetusten aiheuttamia päästöjä sekä tehostetumpaa rakentamisen paikallavaluprosessia.

– Lisäksi ollessamme lähellä loppukäyttäjää, palvelemme asiakkaitamme ympäristöystävällisesti, joustavasti ja nopeasti, Markus Haatainen sanoo.

Haatainen korostaa myös uuden tehtaan kykyä valmistaa ympäristön kannalta normaalibetoneita suotuisempia vähähiilibetoneita, joiden valmistuskapasiteettia saadaan investoinnin avulla merkittävästi kasvatettua.

Uuden tehtaan toimittaja on kotimainen Tecwill Oy, joka on toimittanut Lujabetonille myös Lahden mobiilitehtaan vuonna 2018. Tehdas edustaa erittäin nopeasti siirrettävää teknologiaa ja valmistuu tuotantoon jo kesäkuussa 2023.

– Lujabetoni saa Espooseen tämän hetken uusinta betonin valmistusteknologiaa, mitä Tecwill voi vain tarjota. Kehittämämme teknologian avulla saavutetaan parempi punnitusten toistotarkkuus, joka vähentää hajontaa. Pienempi hajonta vähentää tarvittavan sementin määrää ja sitä kautta betonin valmistuksen hiilidioksidipäästöt pienenevät. Myös sähkön ja polttoaineen kulutus vähenee matalan kiviainesiilojen täyttörampin ansiosta perinteiseen teknologiaan verrattuna. Lyhyesti sanottuna teknologiamme avulla tehdään maailman parasta betonia samalla minimoiden betonin valmistuksen ympäristövaikutukset, kertoo Tecwill Oy:n myyntipäällikkö Mika Silvennoinen.

Uusi Espoon tehdas tulee valmistuttuaan työllistämään kolmesta viiteen henkilöä suoraan sekä noin 20 henkilöä betonin logistisen ketjun alihankkijayrityksissä.

Yhteystiedot
Lujabetoni Oy,
Markus Haatainen, valmisbetoniyksikön johtaja, markus.haatainen@luja.fi, p. 044 585 2476

Kuva: Lujabetonin uusi Espoon valmisbetonitehdas

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia