X
Julkaistu: 01.02.2023

Lujatalo rakentaa Vaasan K-Citymarketin Kivihaan laajennushankkeen

Lujatalo on valittu Vaasan K-Citymarket Kivihaan laajennushankkeen rakentajaksi. Hankkeen arvo on 10 miljoonaa euroa ja tilaajana on Kesko Oyj.

Vaasan Kivihaan K-Citymarketin laajennushanki sisältää myymälän 2 500 neliömetrin laajennuksen lisäksi piha-alueiden uudistamisen sekä muutokset olemassa olevaan myymälään sekä etumyymälöihin. Hankkeen suunnitelmissa on huomioitu myös mahdolliset uudet vuokralaiset.

Laajennushankkeen yhteydessä Kivihaan kiinteistön koko talotekniikka uusitaan. Tällä pyritään muun muassa energian säästöön. Hanke toteutetaan tontilla toimivan K-Citymarketin liiketoimintaa keskeyttämättä ja liiketoimintahäiriöitä minimoiden sekä vaiheittain.

– Lujatalolla on liiketilarakentamisessa vahva paikallinen osaaminen. Olemme hyvin tyytyväisiä hankkeen voitosta, hanke on merkittävä työllistäjä Vaasan alueella, kun huomioi rakentamisen yleisesti ottaen hiljentyneen, kertoo Lujatalon työpäällikkö Juha Sainio.

 – Kesko on vastuullisen kaupan edelläkävijä jopa maailmanlaajuisesti. Lujatalo pyrkii osaltaan auttamaan asiakastaan tällä tiellä: käytämme työmaillamme hiilineutraalia sähköä, ekokaukolämpöä ja pyrimme edistämään kiertotaloutta mm. materiaalien kierrättämisellä ja erinomaisella työmaajätteen vähentämisellä ja lajittelulla. Työmaan muutkin ympäristövaikutukset pyritään minimoimaan ja samalla turvataan kaupalle häiriötön toiminta, sanoo Lujatalon toimialajohtaja Mikko Hollmén.

Hankkeen rakentaminen on alkanut tammikuussa 2023 ja se on valmis pääsiäisenä 2024.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, työpäällikkö Juha Sainio, juha.sainio@luja.fi, p. 044 585 2988
Lujatalo Oy, toimialajohtaja Mikko Hollmén, mikko.hollmen@luja.fi, p. 044 585 2900

Havainnekuva hankkeesta: Arkkitehtuuritoimisto Ilomäki Oy

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Lisää uutisia