X
Julkaistu: 05.09.2022

Lujatalo rakentaa Turun Skanssin alueella 77 asunnon kerrostalon

Lujatalo ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimuksen 26.8.2022, jolla SATO ostaa Lujatalolta Skanssin alueelle rakennettavan kahdeksankerroksisen kerrostalon. Noin neljä kilometriä Turun keskustasta sijaitseva uusi Skanssin alue on tulevaisuudessa merkittävä uusi asuinalue Turussa. Pinta-alaltaan 85 hehtaarin alueelle muuttaa noin 8000 asukasta vuoteen 2030 mennessä.

 Lujatalo rakentaa Skanssin alueelle yhteensä kahdeksan kerrostaloa. Nyt käynnistynyt kohde on Lujatalon Turun alueyksikölle hyvin merkittävä, sillä se on yrityksen ensimmäinen Skanssinmäelle käynnistyvistä hanke.

– Olemme erittäin innoissamme aloittaessamme yhteistyötä Skanssin alueella juuri SATOn kanssa, joka on käynnistämässä viiden vuoden tauon jälkeen taas uudiskohdetoimintaa Turun alueella, sanoo Lujatalon kiinteistökehitysjohtaja Jukka Aaltonen.

– Hanketta kehitettäessä olemme keskittyneet ja panostaneet strategiamme mukaisesti vähähiilijalanjälkisiin sekä energiatehokkaisiin suunnitteluratkaisuihin, Jukka Aaltonen kertoo.

Skanssin alueen suunnittelua ohjaavat yleisemminkin kestävät valinnat ja energiatehokkuus. Kaikki suunnitteluratkaisut pyritään tekemään kustannustehokkaasti ratkaisujen elinkaarikustannukset huomioiden.

Osoitteeseen Sorakatu 9 rakennettavaan kahdeksankerroksiseen kerrostaloon tulee 77 vuokra-asuntoa. Asunnot ovat hyvin varusteltuja pääosin yksiöitä ja kaksioita. Asuinrakennuksessa on kaikille asukkaille yhteiset sauna-, pesula- ja kuivaushuonetilat ja ulkovälinevarasto sekä irtaimistovarastot jokaiselle huoneistolle. Lähes kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet, osassa yksiöitä ja kaksioita on ranskalainen parveke. Asuinrakennuksen alhaisen energiankulutuksen takaa lämmönlähteenä toimiva kaukolämpö. Myös asuntojen pesuhuoneissa on kaukolämmöllä toimiva vesikiertoinen lattialämmitys.

− SATOn strategian mukaisesti haluamme kehittää asuinalueita ja tarjota monipuolisia asumisen vaihtoehtoja. Viime vuosien aikana olemme tutkineet useita investointimahdollisuuksia Turun alueella ja olemme varsin tyytyväisiä, että tiivis yhteistyö Lujatalon kanssa Helsingin seudulla laajenee nyt myös Turkuun. Olemme iloisia, että voimme olla mukana kehittämässä Turkua ja tarjota asiakkaille uusia vuokrakoteja, joiden sijainti on erinomainen, kertoo SATOn Turun alueen aluejohtaja Seppo Merimaa.

Kohteen maanrakennustyöt ovat käynnissä, hankkeen on määrä valmistua lokakuussa 2023. Hanke työllistää saman aikaisesti toteutettavan Sorakatu 5:n kanssa yhteensä n. 80-100 henkilöä.

Lisätiedot:

Lujatalo Oy, kiinteistökehitysjohtaja Jukka Aaltonen, jukka.aaltonen@luja.fi, p. 044 585 2486

Havainnekuvat: ARK Takala Oy

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia