X
Julkaistu: 02.05.2022

Lujabetonille mittava elementtitoimitus – toimittaa kaikki elementit Hämeenlinnan uuteen Ahveniston sairaalaan eli Assiin

Lujabetoni toimittaa Hämeenlinnan uuteen sairaalahankkeeseen, Ahveniston sairaalaan, kaikki kohteen betonielementit. Yli 13 000 betonielementin toimituksen lisäksi Lujabetoni vastaa hankkeen koko 33 000 kuutiometrin valmisbetonitoimituksesta.

Ahveniston sairaalahanke on Lujabetonille tärkeä referenssi kokonaisvaltaisesta hanketoimituksesta. Sairaala on tulevaisuuden terveydenhuollon ja uuden sukupolven sairaala sekä palvelukeskus, jota rakennetaan Ahveniston luonnonpuiston kupeeseen Hämeenlinnaan.

– Meille Lujabetonissa hanke on kaikkinensa hyvin merkittävä sekä valmisbetoni- että elementtitoimitusten osalta että voidessamme omalta osaltamme vaikuttaa alueen elinvoimaisuuteen sairaalarakentamisen muodossa, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

 Laajuudeltaan 74 300 neliömetrin sairaalan toimituksiin kuuluvat sairaalarakennuksen sekä sen yhteyteen rakennettavan apteekkirakennuksen betonielementit. Lisäksi Lujabetoni toimittaa sairaalan viereen rakennettavan pelastusaseman sekä varavoimalaitoksen elementit.

– Pääosa betonielementeistä toimitetaan Lujabetonin Hämeenlinnan tehtaalta, joka työllistyy hankkeen toimituksista pitkälle vuoteen 2023, kertoo aluemyyntipäällikkö Kari Lohikoski Lujabetonilta. Hämeenlinnan lisäksi Lujabetoni hyödyntää laajaa tehdasverkostoa elementtitoimituksissa. Myös Siilinjärven, Järvenpään ja Taavetin tehtailta toimitetaan elementtejä Assi-sairaalaan.

Uutta sairaalaa rakentaa Ahveniston sairaala -allianssi, jonka päätoteuttajana toimiva Skanska on Lujabetonin pitkäaikainen kumppani.
– Olemme tehneet Skanskan kanssa yhteistyötä useiden isojenkin hankkeiden parissa. Ahveniston sairaalahankkeessa olemme yhdessä sitoutuneet hankkeen aikaiseen kehitystyöhön pyrkimyksenämme kehittää toimittamiamme tuotteita sekä detaljiikkaa parhaan lopputuloksen saamiseksi, kertoo Kari Turunen.

– Kyseessä on mittava hanke, jonka toimittajilta edellytämme toimitusvarmuutta sekä laaduntuottokykyä. Vakuutuimme Lujabetonin olevan valmis vastaamaan haasteeseen, ja plussaa oli myös yhteiseen etuun tähtäävä innovointikyky, sanoo Ahveniston sairaala -allianssin projektipäällikkö Kari Sundelin Skanskalta.

Sairaala valmistuu arviolta vuonna 2025 ja sen käyttöönotto on vuonna 2026.

 

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, kari.turunen@luja.fi, p. 044 585 2482
Aluemyyntipäällikkö Kari Lohikoski, kari.lohikoski@luja.fi, p. 044 585 2484

Kuvan lähde: Ahveniston sairaala -allianssi

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia