X
Julkaistu: 08.03.2022

Lujatalo rakentaa Turun Aurajoen varteen asuntoja historialliseen kiinteistöön – Barkerin kiinteistö muuntuu laadukkaan asumisen kohteeksi

Rakennusliike Lujatalo Oy saneeraa Turun Raunistulassa, Aurajoen varrella sijaitsevan historiallisen Barkerin kiinteistön laadukkaaksi asumisen kohteeksi. Vuonna 1898–1899 rakennettua ja pääasiassa teollisuuskäytössä toiminutta rakennusta on ajan mittaan laajennettu ja nykyään tilat toimivat harrastus- ja työtiloina. Lujatalo rakentaa tiloihin omalla Lujakoti-brändillään myytäviä yksilöllisiä korkeatasoisia omistusasuntoja. Rakennukseen tulee myös korkealuokkaisia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja sekä liiketiloja. Peruskorjaus käynnistyy vuoden 2022 aikana ja uuden Barkerin on tarkoitus olla valmis 2025.

Barkerin kiinteistön nimi juontaa juurensa englantilaissyntyisestä John Barkerista, joka perusti nimeään kantavan puuvillatehtaan alkujaan Turun Linnankadulle vuonna 1843. Tilat Linnankadulla tulivat kuitenkin ahtaaksi toiminnan laajentuessa suurtehtaaksi 1800-luvun lopulla. Tähän löytyi ratkaisu Turun Raunistulasta, kun silloinen Alfan-sokeritehdas lopetti toimintansa. Barkerin tehdas osti rakennuskokonaisuuden itselleen vuonna 1906 ja näin kutomo sai uudet tarvittavat tilat liiketoiminnan harjoittamiseen.

Barker sijaitsee Turun Raunistulan kaupunginosassa aivan Aurajoen tuntuman puistomaisemissa. Aluetta rajaavat pohjoisessa kulkeva Raunistulan puistotie sekä kaakkoisreunaa kiertää kevyenliikenteenväylä. Etäisyys Turun kauppatorille on noin 1,6 kilometriä ja alue sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien ääreen.

Lujatalon marraskuussa 2021 ostama vanha kiinteistö kulkee tällä hetkellä nimellä Ateljee Barker. Nimensä mukaisesti tiloissa sijaitsee taitelijoiden tiloja sekä muun muassa teatteri, liikuntatiloja, orkesterin harjoitustilat sekä erilaisia liiketiloja. Taiteilijoille on jo löydetty uudet, heidän tarpeisiinsa kunnostettavat toimitilat, ja he pääsevät muutamaan niihin lähiaikoina.

Barker sijaitsee Turun kasvavan keskustan vaikutusalueella. Rakennuksen läheisyyteen on viime vuosina kohonnut uusia asuinkerrostaloja, joten peruskorjaamalla ja muuttamalla Barkerin kiinteistön käyttötarkoitus asuinkäyttöön voimassa olevan asemakaavan ja poikkeusluvan mukaisesti, koko ympäristöstä saadaan yhtenäisempi kokonaisuus ja samalla alueen yleisilme siistiytyy.

Barkeriin saneerataan kaikkiaan noin 160 kpl erikokoista ja tyylikästä asuntoa nykyaikaisella talotekniikalla. Suurin osa asunnoista on kaksioita ja kolmioita, kohteeseen suunnitellaan myös tilavia parvellisia asuntoja. Asunnoista vajaa puolet myydään Lujakoti-brändin alla. Kaikissa historiallista patinaa huokuvissa ja yksilöllisissä Lujakoti-asunnoissa tulee olemaan korkea varustelutaso, lattialämmitys sekä viilennys. Asuntoja leimaa loft- tunnelma tiiliseinineen, korkeine ikkunoineen ja avarine tiloineen.

Yksilölliset kattoterassit sekä sisäpihalle avautuvat parvekkeet luovat ainutlaatuista viihtyisyyttä. Lujakodit tulevat ennakkomarkkinointiin syksyllä 2022, jolloin ne ovat varattavissa osoitteessa lujakoti.fi.

– Barkerin kiinteistö on historiallisesti merkittävä kokonaisuus, joten paras tapa säilyttää ja kunnioittaa sitä, on luoda siihen tiloja, jotka ovat aktiivisesti käytössä. Tulemme korjaamaan rakennuksen sen historiaa arvostaen, mutta samalla luoden jotain aivan uudenlaisia elämyksiä laadukasta asumista arvostaville turkulaisille, kertoo Lujatalon Lounais-Suomen aluejohtaja Ari Mäkinen.

Lisätiedot: Lujatalo Oy, Aluejohtaja Ari Mäkinen, ari.makinen@luja.fi, p. 044 585 2708

www.barkerateljee.fi

Aurajoki-Barker, kuva_Profilm Oy


Barker parvekkeet, kuva_Schauman Arkkitehdit Oy

Barker puutarharakennus, kuva_Schauman Arkkitehdit Oy


Barker sisäpiha, kuva_Schauman Arkkitehdit Oy

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia