X
Julkaistu: 08.02.2022

Lujabetonin Kärsämäen tehtaan kylpyhuonemoduulituotannolla tähdätään korkealle

Lujabetonin Kärsämäen tehtaalla käynnistetyllä kylpyhuonemoduulien tuotannolla tavoitellaan tuhannen kylpyhuoneen valmistusta seuraavan kahden vuoden sisällä ja pidemmän ajan perspektiivillä viiden tuhannen kylpyhuonemoduulin valmistuksen vuositahtiin. Esivalmistetut kylpyhuonemoduulit ovat jatkuvasti kasvava trendi ja tulleet jäädäkseen asuntorakentamisessa.

– Kylpyhuonemoduulin kehitystyötä on tehty Lujabetonilla jo lähes kolme vuotta. Tuotannon käynnistimme investoimalla Kärsämäen tuotantolinjaan, jossa olemassa olevia tiloja muutettiin moduulien valmistukseen sopivaksi rakentamalla tarvittavat tuotantolaitteet, Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen kertoo.

Samalla organisoitiin selkeästi tuotannon toimihenkilöt ja -työntekijät ja eriytettiin myynti- markkinointi- ja kehitys, johon on rekrytoitu uusia henkilöitä.

Pääasiassa kylpyhuonemoduuleista valmistetaan Lujabetonin Luja-Superkylpyhuoneita, jotka ovat Lujan brändäämiä kylpyhuonekokonaisuuksia, joissa kylpyhuonemoduuli valetaan jo tehtaalla kiinni Luja-Superlaattaan. Lisäksi kylpyhuonemoduuleita voidaan valmistaa asennettavaksi ontelolaatta- tai paikallavaluvälipohjiin. Markkina-alueena on koko Suomi päämarkkinan ollessa Etelä- Suomen asuntomarkkinassa.

Seuraavien kahden vuoden tavoitteena on tuhannen kylpyhuoneen valmistus ja hiukan pidemmällä perspektiivillä tavoitellaan viiden tuhannen kylpyhuoneen valmistusta per vuosi.

­– Kyseessä on ehdottomasti kasvava trendi, sillä tuotteiden modulaarinen esivalmistus on tullut rakennusalalle jäädäkseen. Etenkin Luja-Superkylpyhuoneella, jossa kylpyhuone on jo tehtaalla integroitu osaksi välipohjaa, näen valoisan tulevaisuuden, Kinnunen sanoo.

– Kehitystyötä on tehty paljon ja tuotanto Kärsämäellä on saatu erittäin hyvin käyntiin. Kärsämäellä on hyvät edellytykset tämän tyyppiselle tuotannolle; tilat ovat hyvät, laajentumismahdollisuudet ovat erinomaiset ja Kärsämäellä on myös hyvät mahdollisuudet osaavan työvoiman rekrytointiin. On mukavaa olla mukana tällaisen uuden, betonimiehelle vähän erilaisen liiketoiminnan kehittämisessä ja käynnistämisessä, sanoo Juha Kinnunen.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Juha Kinnunen, yksikönjohtaja, juha.kinnunen@luja.fi p. 044 585 2436

 Kuvat: Kärsämäen tehdaskuva ja Luja-Superkylpyhuone

Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis - kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Lue lisää
Lisää uutisia