X
Julkaistu: 28.01.2022

Lujatalo rakentaa Ylöjärven Siltatien uuden kouluhankkeen – Alueen vetovoimatekijä nytkähtää liikkeelle

Lujatalo on voittanut Ylöjärvellä uuden Siltatien koulun rakentamisen. Hankkeessa Lujatalo rakentaa Siltatien alueelle kipeästi kaivatun yhtenäiskoulun sekä liikuntahallin. Hankkeen rakentaminen alkaa maaliskuussa 2022 ja se valmistuu 2024 keväällä. Hanke toteutetaan kvr-urakkana. Tilaajana toimii Ylöjärven kaupunki.

Siltatien alueen uudessa kouluhankkeessa Ylöjärven kaupunki rakennuttaa Siltatien alueelle uuden koulun, jonka rakentamisen vaiheista 1 ja 2 vastaa Lujatalo. Yhteensä vaiheiden 1 ja 2 urakkasisältö on noin 7600 bruttoneliömetriä. Uusi koulu on suunniteltu noin 950 oppilaalle ja 90 henkilökunnan jäsenelle.

Ensimmäisenä kokonaisuuteen valmistuvat esikoulun tilat, osa alakoulun luokkien 1–4 tiloista ja vaativan erityisen tuen tilat. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2022 ja se valmistuu kesäkuussa 2023.

Toinen vaihe käsittää musiikkiluokan sekä 1000 neliömetrin, SM-tason salibandypeleihin mitoitetun, liikuntahallin, jossa on 120 paikkainen teleskooppikatsomo. Toinen vaihe valmistuu loppukeväästä 2024.

– Energia- ja ympäristötehokkuudeltaan koulu edustaa korkeaa tasoa. Rakennukseen toteutetaan kaukolämpöjärjestelmän lisäksi maalämpöjärjestelmä lämmitystä ja viilennystä varten sekä varaukset aurinkoenergiajärjestelmälle. Rakennus toteutetaan A-energialuokkaan ja RTS Ympäristösertifikaatin luokitukseen 4 tähteä, kertoo Olli-Pekka Turppa, Lujatalon rakennuttajapäällikkö.

– Siltatien alue on voimakkaasti kasvava alue ja uusi koulu on kauan kaivattu alueen vetovoimaa lisäävä tekijä. Me ryhdymme kouluhankkeen rakentamiseen innolla hyödyntämällä kouluhankkeiden rakentamisesta kertynyttä runsasta erityisosaamistamme, sanoo Lujatalon Pirkanmaan aluejohtaja Pekka Kilponen.

– Koulurakennuksen suunnitteluun ovat osallistuneet Lujatalo Oy:n kokeneen suunnitteluryhmän lisäksi myös koulun tulevat käyttäjät käyttäjätyöpajoissa, joten koulun tilat tulevat olemaan toimivat, nykyaikaiset ja käyttötarkoitukseensa erinomaisesti soveltuvat, sanoo Ylöjärven kaupungin vs. rakennuspäällikkö Hannu Heikkilä.

Siltatien kouluhankkeella on Pirkanmaan alueella merkittävä työllistävä vaikutus, työmaalla työskentelee päivittäin työvaiheesta riippuen keskimäärin 40–60 henkilöä.

Lisätiedot: Lujatalo Oy, Pekka Kilponen, pekka.kilponen@luja.fi, p. 044 585 2735
Kuvat: Raami Arkkitehdit ja H&M-arkkitehdit, havainnekuva hankkeesta

Lisää uutisia