X
Julkaistu: 20.01.2022

Lujatalon rakentama Matinkylän uimahalli tulee paikkaamaan akuuttia uimahallipulaa Espoossa

Lujatalo toimi rakentajana Espoon Matinkylän kansainväliset puitteet tarjoavassa uimahallissa, joka luovutettiin rakennuttajalle joulukuussa ja otetaan uimareille käyttöön tämän vuoden huhtikuun alussa.

Lujatalon rakentama Matinkylän uimahalli tulee auttamaan akuutissa uimahallipulassa espoolaisia uimareita ja hallin muita käyttäjiä. Uudessa uimahallissa on kansainvälisiin kilpailuihin soveltuva kahdeksanratainen 50 metrin allas, opetusallas, monitoimi-kuntoutusallas poreiluistuimin, kahluuallas ja kylmävesiallas. Se edustaa nykyaikaista uimahallirakentamista altaiden pintamateriaaleista lähtien, jotka ovat haponkestävää terästä.

Hallin pinta-ala on lähes hehtaarin kokoinen ja se istuu hienosti ympäristöönsä Matinkylässä kauppakeskus Ison Omenan ja vuonna 2020 valmistuneen Lujatalon rakentaman Hotel Mattsin viereen.

– Erityispiirteinä hankkeen rakentamisessa olivat rakennuksessa käytetyt, kooltaan 40-60 tonnin, massiiviset jännebetonipalkit, joita hyvin harvoin omalle kohdalle osuu. Samoin uimahallin vedenkäsittelylaitteistojen tilantarve ja laitteistojen suuri koko olivat itsellenikin yllätys, kertoo Lujatalon työpäällikkö Tero Määttä.

Arkkitehti Jarkko Rauvanlahti Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy (LPV OY) kertoo, että hallin toiminnallisena tavoitteena oli maksimoida allaspinta-ala. Kun kaikki lähtökohdat yhdistettiin, syntyi idea eräänlaisesta modernista puistopaviljongista. – Sitä ideaa mielestämme tukee se, että uimahallin julkisivut tehtiin pintakäsittelemättömästä ja silti pitkään kestävästä Accoya-puusta.

Hallin rakentaminen aloitettiin lokakuussa vuonna 2019 ja valmis halli luovutettiin tilaajalle etuajassa joulukuussa vuonna 2021. Yhteistyö eri osapuolien välillä on toiminut hankkeen alusta lähtien erinomaisesti ja tahtotila huippuhankkeen rakentamisesta korona-ajan rajoitteiden varjossa pysyi kirkkaana mielessä. – Rakentaminen sujui suunnitelmien mukaisesti ja siitä kiitos työmaan toimihenkilöille, tilaajille, valvojille ja kaikille yhteistyökumppaneille, Tero Määttä sanoo.

– Kohde toteutettiin jaettuna urakkana, joka sopi tällaiseen vaativaan kohteeseen hyvin. Kaikki talotekniset sivu-urakat alistettiin pääurakoitsijalle, jolle myös siirtyi näin ollen aikataulutusvastuu ja vastuu siitä, että alistetut sivu-urakoitsijat noudattavat yhteisesti hyväksyttyä aikataulua. Tässä kohteessa tuo alistaminen ja pääurakoitsijan koordinointi onnistui mielestäni hyvin, koska kohde valmistui etuajassa.

Rakennusaikana esiin tulleet aikataulu-, laatu- yms. normaalit tämän vaativuustason kohteessa esiin tulevat ongelmat pyrittiin ratkaisemaan ja selvittämään rakennuttajan ja pääurakoitsija välillä heti kun niitä ilmeni ja tässä onnistuimme yhteistyössä mielestäni hyvin, kuvailee Espoon kaupungin hankepäällikkö Risto Suonio.

 

Lisätiedot: Lujatalo Oy
Tero Määttä, työpäällikkö, tero.maatta@luja.fi, p. 044 585 2823

Kuvat: Kuvat Matinkylän uimahallista

Lisää uutisia