X
Julkaistu: 30.11.2021

Lujatalo rakentaa Espoon Holmanpuistoon omaa asuntotuotantoa 10 miljoonalla eurolla

Espoon Puolarmetsän läheisyyteen on vuosien 2017-2021 noussut kokonaan uusi Holmanpuiston asuinalue, jossa Lujatalo on ollut yksi merkittävistä rakentajista. Osa laajempaa Holmanpuiston aluehanketta Lujatalo rakentaa alueelle omana tuotantona kaksi RS-kohdetta, yhteensä 40 asuntoa.

Espoon Keskuspuiston vehreyden ja Ison Omenan palvelujen läheisyydessä sijaitsevan Holmanpuiston alueen suunnittelussa on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti energiaa säästäviä ratkaisuja. Esimerkiksi rakennusten muodot tukevat ylläpitokustannusten hallittavuutta energiasäästön ja huoltojen osalta ja rakentamisessa on vahvasti panostettu muovittomuuteen ja kierrätykseen niin rakennusmateriaalien pakkauksissa kuin itse valmiissa hankkeessa.

Lujatalon Asunto Oy Espoon Leo ja Asunto Oy Espoon Taurus ovat alueelle rakennettavia nelikerroksisia kerrostaloja, joihin molempiin tulee 20 asuntoa, tehokkaiden pohjaratkaisujen viihtyisiä kaksioita ja kolmioita. Molemmissa rakennuksissa on viherkatot, joiden avulla parannetaan hulevesien hallintaa ja ilmanlaatua.

– Hankkeissa selvitetään rakentamisen tuotteiden muovin määrän vähentämistä ja pakkausmuovien lajittelu- ja kierrätysasteen nostamista sekä markkinoilla olevia vaihtoehtoja sekä tuotekehityksen tilannetta, kuvaa Lujatalon rakennuttajapäällikkö Rainer Noppa.

Lujatalo on rakentanut alueella jo usean vuoden ajan, vuodesta 2017 lähtien. – Samaan aikaan Lujatalon oman tuotannon kanssa rakennamme alueella KVR-urakkana yhteistyössä Premico Asuntorahasto II:n kanssa 78 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Kun Holmanpuiston alue on Lujatalon osalta valmis, olemme rakentaneet alueelle yhteensä 11 kerrostaloa ja asuntoja lähes 500, Rainer Noppa sanoo.

Hankkeiden rakentaminen aloitetaan vielä vuoden 2021 lopussa ja hankkeet valmistuvat vaiheittain vuoden 2023 aikana.

Holmanpuiston hankkeen työllistävä vaikutus on ollut ja on huomattava. Lujatalon työmailla Holmanpuistossa on työskennellyt noin 1200 ammattilaista ja alueen loppuun saattamiseen vaaditaan vielä noin 800-1000 henkilön työpanosta.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, rakennuttajapäällikkö Rainer Noppa, rainer.noppa@luja.fi, p. 044 585 2879
Kuvat: Profilm Oy, havainnekuvat kohteista

Lisää uutisia