X
Julkaistu: 24.11.2021

Lujatalo rakentaa Jalasjärven uuden koulukeskuksen 18 miljoonalla eurolla

Lujatalo on voittanut Pohjanmaalla Kurikan kaupungissa sijaitsevan Jalasjärven koulukeskuksen KVR-urakan, jossa se rakentaa kolme uutta erillistä koulurakennusta ja purkaa yhden vanhan rakennuksen. Lisäksi urakkaan kuuluu peruskorjaus nykyiseen koulun ruokalasiipeen, jonne saneerataan alakoulun tiloja. Hankkeen arvo on noin 18 miljoonaa euroa. Tilaajana on Kurikan kaupunki.

Jalasjärvelle rakennettavan uuden yläasteen rakentajaksi on valittu Lujatalo Oy. Uuden yläasteen lisäksi rakennetaan rakennus kädentaidon luokille sekä uusi liikuntahalli. Liikuntasalin yhteydessä tehdään uudet iv-konehuoneet, jotka palvelevat nykyistä suurkeittiötä. Urakan yhteydessä tehdään myös saneeraus vanhan keittiön ja ruokasalin osuudella. Yhteensä rakennusalaa on noin 7700 bruttoneliömetriä.

Uudet koulurakennukset ja purettava rakennus sijoittuvat monimuotoiselle koulualueelle, jossa samalla alueella ovat toimintaansa jatkavat Jalasjärven lukio sekä Kirkonkylän ala-aste. Rakentamisen ajan Jalasjärven koulu toimii väistötiloissa vanhan yläasteen vieressä.

– Me ryhdymme rakennusprojektiin innolla, hanke on meille mielenkiintoinen ja tärkeä. Haastavuutta hankkeeseen tuo rakentaminen toiminnassa olevien koulurakennusten vieressä. Työtä tehdään vaihe kerrallaan. Työt alkavat purettavien rakennusten osalta raskaspuruilla, jonka jälkeen siirrymme uusien rakennusten pariin, kertoo Lujatalon Pohjanmaan yksikön työpäällikkö Vesa Väliniemi.

– Jalasjärven koulukeskushanke kilpailutettiin normaalina julkisena rakennushankkeena. Lujatalon ammattitaito projektijohtamisessa, toimitusketjujen hallinnassa ja KVR-projektien suunnittelussa on toiminut hyvin Kurikan kaupungin meneillään olevassa Tuiskulan alakouluhankkeessa, toteaa Kurikan kaupungin tekninen johtaja Jari Akkanen.

Lujatalo rakentaa Kurikan kaupungille myös toista kouluhanketta KVR-urakkana. Kyseessä on 4700 brm2 Tuiskulan alakoulu, joka valmistuessaan tarjoaa opinahjon 120 oppilaalle.

Jalasjärven koulukeskushankkeella on Pohjanmaan alueelle merkittävä työllistävä vaikutus, se työllistää noin 50-60 henkilöä. Hankkeen rakentaminen aloitetaan helmikuussa 2022 ja se valmistuu lokakuussa 2023.

Lisätiedot: Lujatalo Oy, Vesa Väliniemi, vesa.valiniemi@luja.fi, p. 044 585 2964
Kuvat: Havainnekuva hankkeesta

Lisää uutisia