X
Julkaistu: 18.11.2021

Lujatalo rakentaa kestävän asumisen kohteen Oulun Heinäpäähän

Lujatalo rakentaa Oulun Heinäpäähän, aivan keskustan tuntumaan, 54 asunnon kerrostalon.

Puistomaiselle tontille, aivan Oulun keskustan tuntumaan Heinäpäähän aletaan loppuvuodesta 2021 rakentamaan kahdeksan kerroksista kerrostaloyhtiötä Asunto Oy Oulun Piirtoa. Piirtoon tulee yhteensä 54 Lujatalon omatuotanteista asuntoa yksiöistä kolmioihin. Lisäksi pysäköintipaikat rakennetaan korttelin maanalaiseen autohalliin.

– Piirto on tärkeä asuntorakentamisen hanke Lujatalon Pohjois-Suomen yksikölle. Hanke myös omalta osaltaan tukee Lujatalon tavoitteita mm. kiertotalouden edistämisen ja hiilijalanjäljen pienentämisen näkökulmasta, sanoo hankekehityspäällikkö Petri Törmänen Lujatalolta.

Kohde on A-energialuokan asuinrakennus, jossa on aurinkopaneelit katolla. Aurinkopaneeleilla tuotetaan sähköä kiinteistön sähkönkulutuksen tarpeisiin. Kohteen jätteenkeräysratkaisut on suunniteltu helppokäyttöisiksi ja eri jätelajikkeet huomioiden sekä polkupyöräilijöiden arkeen on panostettu toimivien säilytysratkaisujen ja huoltotilan osalta. Kaikille autohallipaikoille toteutetaan sähköautojen latausvaraus.

Heinäpään asuinalueella kaikki on lähellä. Aluetta ympäröi viihtyisät puistoalueet, joiden ansioista luonto on lähellä, vaikka kaupungin keskustaan on vain kivenheiton matka. Väljästi rakennettu alue kuuluu Oulun kaupungin keskustavisiossa yhdeksi keskustan uudistamisen painopistealueeksi.

Hankkeen rakentaminen käynnistyy välittömästi ja arvioitu valmistuminen on alkuvuonna 2023. Hankkeen työllistävä vaikutus on noin 20 henkilötyövuotta.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, Petri Törmänen, hankekehityspäällikkö, petri.tormanen@luja.fi, p. 044 5852 760

Kuva: havainnekuva hankkeesta

Julkaistu: 05.09.2022

Lujatalo rakentaa Turun Skanssin alueella 77 asunnon kerrostalon

Lujatalo ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimuksen 26.8.2022, jolla SATO ostaa Lujatalolta Skanssin alueelle rakennettavan kahdeksankerroksisen kerrostalon. Noin neljä kilometriä Turun keskustasta sijaitseva uusi Skanssin alue on tulevaisuudessa merkittävä uusi asuinalue Turussa. Pinta-alaltaan 85 hehtaarin alueelle muuttaa noin 8000 asukasta vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää
Lisää uutisia