X
Julkaistu: 22.09.2021

Lujatalon merkittävä hankekokonaisuus Espoon Holmanpuistossa viittä vaille valmis – 11 kerrostaloa ja koti lähes 500 asukkaalle

Lujatalo Holmanpuisto

Espoon Puolarmetsän läheisyyteen on vuosien 2017-2021 noussut kokonaan uusi Holmanpuiston asuinalue, jossa Lujatalo on ollut yksi merkittävistä rakentajista. Alue profiloituu tehokkaasti energiaa säästävien ratkaisujen hyödyntämisessä, Lujatalolla on alueella nousemassa mm. muovitiekartta 2.0 -hanke yhteistyössä Premico Asuntorahaston Ky:n kanssa. 

Espoon Keskuspuiston vehreyden ja Ison Omenan palvelujen läheisyydessä sijaitsevan Holmanpuiston alueen suunnittelussa on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti energiaa säästäviä ratkaisuja. Esimerkiksi rakennusten muodot tukevat ylläpitokustannusten hallittavuutta energiasäästön ja huoltojen osalta.

Myös Espoon kaupungin rakennuttama Keelkorvenpuisto, joka on alueella sijaitseva alueen hulevesien hallintaan tehty luonnonomainen niittymäinen puisto, on osa alueen ilmastotavoitteita edistävää rakentamista. Hulevesien hallintaan on osassa rakennuksia viherkatot, jotka viivyttävät sadevesien imeytymistä ja vähentävät hulevesikuormitusta.

– Lujatalon osalta teemme jatkuvaa kehitystyötä ympäristöasioiden osalta yritystasolla sekä yksittäisissä rakennushankkeissa. Viimeisimmissä hankkeissa olemme tutkineet hiilijalanjälkeä osana laajempaa kartoitusta tulevaisuuden toimenpiteitä varten, taustoittaa Lujatalon rakennuttajapäällikkö Rainer Noppa.

Lujatalon osalta alueen rakentaminen aloitettiin Espoon Asunnoille rakennetulla urakkakohteella vuonna 2017. Vuonna 2023 valmistuu Asunto Oy Espoon Feeniks, jonka rakentamista valmistellaan parasta aikaa.

– Asunto Oy Feeniksin jälkeen Holmanpuiston alue on Lujatalon osalta valmis ja olemme rakentaneet alueelle yhteensä 11 kerrostaloa ja asuntoja lähes 500, Rainer Noppa sanoo.

Tällä hetkellä Lujatalolla on rakenteilla KVR-urakka, jossa se rakentaa yhteistyössä vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon hallinnoiman Premico Asuntorahasto II:n kanssa 78 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Kohde on Ympäristöministeriön rakentamisen muovitiekarttahanke 2.0, joka toteutetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen 10-vuoden korkotukilainalla.

Ympäristöministeriön laatiman muovitiekartan tarkoituksena on vähentää ja välttää, sekä kierrättää ja korvata muovin käyttöä rakentamisessa. Premico, Lujatalo, Ara, Ympäristöministeriö ja Kuntarahoitus toteuttivat viime vuonna Suomen ensimmäisen asuintalojen muovitiekarttahankkeen Vantaalle.

Lisäksi alueella on tulossa ennakkomarkkinointiin Lujatalon omana tuotantona kaksi RS-kohdetta, yhteensä 40 asuntoa. – Myös näissä hankkeissa selvitetään rakentamisen tuotteiden muovisuutta ja markkinoilla olevia vaihtoehtoja sekä tuotekehityksen tilannetta, kuvaa Rainer Noppa.

– On ollut hienoa olla mukana rakentamassa kokonaan uutta asuinaluetta, jossa on alueen sijainnista johtuen merkittävässä roolissa alueen luontoarvot ja maisemalliset arvot. Ja jossa on lisäksi aidosti pyritty hakemaan vaihtoehtoja muovittomiin ratkaisuihin ja muutenkin vähentämään muovin käyttöä sekä kehittämään ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja, Noppa täsmentää.

Holmanpuiston hankkeen työllistävä vaikutus on ollut ja on huomattava. Lujatalon työmailla Holmanpuistossa on työskennellyt noin 1200 ammattilaista ja alueen loppuun saattamiseen vaaditaan vielä noin 800-1000 henkilön työpanosta.

 

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, rakennuttajapäällikkö Rainer Noppa, rainer.noppa@luja.fi, p. 044 585 2879

 Kuvat: Lujatalon rakentamia kohteita, Holmanpuisto

Lisää uutisia