X
Julkaistu: 21.09.2021

Lujabetoni hakee lisää kasvua infrarakentamisesta ja investoi merkittävästi Vieremän tehtaan laajennukseen

Lujabetoni Vieremän tehdas

Lujabetonin Vieremän tehtaan käynnissä olevassa tehdasinvestoinnissa tiloja muutetaan palvelemaan infratuotantoa. Investoinnin yhteydessä Lujabetoni laajentaa merkittävästi Vieremän tehtaan tuotantotiloja ja sen myötä tavoittelee entistä vahvempaa roolia infrarakentamisen pelikentällä.

– Vieremän tehtaalla teemme jo tällä hetkellä infrarakentamisen tuotteita mm. pylväsjalustoja. Tarkoitus on kasvattaa tätä sektoria ja laajentaa myös muihin infran elementteihin, kertoo suunnitelmista betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen.

Kasvua haetaan erityisesti rata-, tie-, vesi- ja energiarakentamisessa, missä taustalla on valtion rahoituslinjaukset ja korvausinvestoinnit. – Me katsomme asiaa asiakasrajapinnan tarpeiden valossa, ja siellä näemme jatkuvasti kasvavan kysynnän. Markkina-alueenamme on koko Suomi sekä vientimarkkinat, Kinnunen kertoo.

Pihakivi- ja harkkoliiketoiminnasta luopuminen mahdollisti Vieremän tehtaan infraliiketoiminnan laajentamisen ja Vieremän tehtaan tuotantotilat soveltuvatkin saneerauksen jälkeen erittäin hyvin tähän tarkoitukseen osana infrarakentamisen laajentumista. Valmisbetoniliiketoiminta jatkuu tehtaalla nykyisellään.

Tehtaan käyttötarkoituksen muutos tarkoittaa sitä, että tehtaalle palkataan lisää henkilöstöä. Uusi tuotantosuunta tulee tarjoamaan työtä 5-10 uudelle työntekijälle.

Vieremän tehdasinvestointi valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä.

 

Yhteystiedot:
Betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen, juha.kinnunen@luja.fi, p. 044 585 2436
Tehdaspäällikkö Rauno Granqvist, rauno.granqvist@luja.fi, p. 044 585 2260
Myyntipäällikkö Jukka Savonsalmi, jukka.savonsalmi@luja.fi, p. 044 585 2265

Kuva: Vieremän tehtaan tuotekuva

Lisää uutisia