X
Julkaistu: 09.08.2021

Lujabetoni vahvistaa asemiaan Pohjois-Suomen betonimarkkinassa – Suuria betonikauppoja Oulun alueella

Lujabetoni on mukana useissa isoissa rakennushankkeissa Oulun alueella ja myy vahvasti betonielementtejä sekä valmisbetonia Pohjois-Suomen isoihin ja merkittäviin hankkeisiin. Lujabetonin vuonna 2019 valmistunut nykyaikainen valmisbetonitehdas on ollut merkittävästi kasvattamassa valmisbetonituotannon määrää sekä myyntiä. Elementit näihin hankkeisiin valmistetaan Pohjois-Pohjanmaan suurimmalla elementtitehtaalla Kärsämäellä sekä Haapajärven tehtaalla.

Lujabetonin vuonna 2019 valmistunut suuren kapasiteetin valmisbetonitehdas on käynnistynyt hyvin, ja yhdessä samalla tontilla sijaitsevan aiemman tehtaan toimituskapasiteetin turvin Lujabetonin toimitusvarmuus Pohjois-Suomen alueen isoissakin hankkeissa on erinomainen. Siitä kertoo se, että betonia toimitetaan nyt isolla volyymillä ja myynti on ollut voimakkaassa kasvussa. Lisääntyneen kapasiteetin ansiosta myös pumppaus- ja kuljetuskalustoa on lisätty sekä uudistettu.

– Uusien asiakkuuksien myötä Lujabetoni on rakentanut hyvän pohjan alueen valmisbetoniliiketoiminnalle ja myyntiorganisaation vahvistamisella olemme syventäneet asiakkuuksia sekä pystyneet tarjoamaan asiakkaita parhaiten palvelevia kokonaisuuksia erikoisbetonit mukaan lukien, sanoo Lujabetonin tehdaspäällikkö Ari-Pekka Kähkönen.

Betonielementit alueen hankkeisiin Lujabetoni on toimittanut Kärsämäen jättitehtaalta sekä Haapajärven elementtitehtaalta, joissa tuotantokapasiteetti on riittänyt hyvin alueen käynnissä oleviin hankkeisiin. – Olemme mukana mm. erittäin hienoissa asuntorakentamisen hankkeissa, sanoo Lujabetonin betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen.

Health City Finland Oy:n Lipporannan uudelle asuinalueelle rakennettaviin asuinkerrostaloihin Lujabetoni toimittaa sekä valmisbetonia että betonielementtejä. As. Oy Oulun Asemantorni 3, As. Oy Oulun Satamanvalo, As. Oy Sairaalarinteen Tohtori -kohteisiin Lujabetoni toimittaa elementtejä yhteensä yli neljän miljoonan euron arvosta ja vastaaviin asuntohankkeisiin sekä myös infrakohteisiin valmisbetonia yli miljoonan euron arvosta.

– Uudet hyvät yhteistyökumppanit ja sitä kautta tasainen työkuorma sekä Oulun valmisbetonitehtaalle että Kärsämäen ja Haapajärven elementtitehtailla pitävät tehtaittemme tuotannon korkealla tasolla, mistä olemme hyvin iloisia, Kähkönen sanoo.

 

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Ari-Pekka Kähkönen, ari-pekka.kahkonen@luja.fi, p. 0445852314
Lujabetoni Oy, betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen, juha.kinnunen@luja.fi, p. 0445852436
Lujabetoni Oy, valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, markus.haatainen@luja.fi, p. 0445852476

Kuva: Lujabetonin Oulun valmisbetonitehdas

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia