X
Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

NyCon Oy Ab on kannattava ja maltillisesti kasvuhakuinen reilun 10 M€:n liikevaihtoa vaihtava kokkolalainen rakennusalan yhtiö, joka operoi pääosin Keski-Pohjanmaan alueella. NyCon toteuttaa erityyppisiä uudis- ja korjausrakentamisurakoita Kokkolan talousalueen lisäksi tällä hetkellä mm. Kalajokilaakson alueella. Yhtiön palveluksessa on noin 40 henkilöä, joista suurin osa on yhtiön omia työntekijöitä.

NyConin liiketoiminta tulee olemaan tulevaisuudessa keskeinen osa Lujatalon Pohjanmaan alueyksikköä, johon NyConin henkilöstön monipuolinen osaaminen tuo merkittävän ja täydentävän lisän. Kaupan myötä koko NyConin henkilöstö siirtyy Lujatalo-konsernin palvelukseen.

– NyCon Oy Ab:lla on hyvä asema Kokkolan alueella talonrakentamisen sektorilla. Yritys on hyvin johdettu ja henkilökunta osaavaa. Koko Keski-Pohjanmaa on aktiivinen alue, jossa on vahvoja teollisuuden klustereita jo nyt sekä tulevaisuuden kasvavia toimialoja. Uskon että tämän yrityskaupan myötä pystymme olemaan läsnä tulevissa akkuteollisuuden sekä mm. kaivosteollisuuden projekteissa ja niiden osissa valmiina palvelemaan entistä laajempaa asiakaskuntaa. Toivotan nykyiset kaikki Nyconlaiset tervetulleiksi Lujaan joukkoon ja vahvistamaan entisestään liiketoimintaamme, sanoo Lujatalo Oy:n toimitusjohtaja Harri Savolainen.

– Yrityskaupan myötä meillä on huomattavasti paremmat lähtökohdat olla mukana tarjoamassa sekä toteuttamassa myös isompia rakennusprojekteja NyConin osaavalla henkilöstöllä. Tämä tulee myös luomaan kasvumahdollisuuksia sekä uusia työpaikkoja. Olen myös erittäin kiitollinen siitä, että Lujatalo, valtakunnallisena toimijana, uskoo Keski-Pohjanmaan talousalueen potentiaalin nyt sekä tulevaisuudessa, ja tätä kautta saimme onnistuneen yrityskaupan aikaiseksi, kertoo NyCon Oy Ab:n toimitusjohtaja Håkan Nyman, joka jatkaa Nycon Oy Ab:n toimitusjohtajana ja jatkossa Lujatalo Oy:n Pohjanmaan aluepäällikön roolissa.

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, toimitusjohtaja Harri Savolainen, harri.savolainen@luja.fi, p. 044 585 2715
NyCon Oy Ab, toimitusjohtaja Håkan Nyman, hakan.nyman@nycon.fi, 050 384 5837

Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia