X
Julkaistu: 03.05.2021

Suuri elementtitoimitus Lujabetonille – Kaikki betonielementit ANDRITZ Warkaus Works Oy:n uuteen konepajarakennukseen Varkauteen

Lujabetoni toimittaa betonielementit Keski-Savon Teollisuuskylä Oy:lle, joka rakennuttaa konepajarakennuksen ANDRITZ Warkaus Worksille Varkauteen. Noin 13.000 neliömetrin toimitilahanke on erittäin merkittävä elementtitoimitus Lujabetonille. Lujabetonin asiakkaana hankkeessa toimii Rakennustyö Salminen Oy.

Järjestelmiä, laitteita ja palveluita paperi- ja selluteollisuudelle valmistavalle konepajayhtiö ANDRITZIN tytäryhtiölle rakennetaan Varkauteen olemassa olevien tilalle uudet tuotantotilat. Uuden konepajarakennuksen on määrä parantaa ANDRITZ Warkaus Worksin toimintaedellytyksiä ja mahdollistaa tuotannon laajentaminen uusiin komponentteihin. Rakennuttajana noin 23 miljoonan euron hankkeessa toimii Keski-Savon Teollisuuskylä Oy.

Projekti AWW Paja-22:n elementtitoimitus käsittää hankkeen kaikki runkoelementit eli pilarit, palkit ja väli- ja yläpohjalaatastot, joita käytetään erityisesti pitkiä jännevälejä vaativissa teollisuusrakennuksissa. Lisäksi toimitukseen sisältyy sokkelielementit.

– Tarjousvaiheen kehitystyössä hyödynsimme Lujabetonin omaa suunnitteluosaamista, mikä tarkoittaa sitä, että myös elementtien suunnittelun kokonaisvastuu kuuluu meille, sanoo Lujabetonin aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen.

Lujabetonin laajan tehdasverkoston lisäarvo tulee esiin hankkeissa, joissa tiukka aikataulu vaatii isoja ja hyvin nopeita toimituksia. – Kiivaan aikataulun vuoksi valmistamme hankkeen betonielementtejä Siilinjärven, Kärsämäen sekä Taavetin tehtaallamme ja hyödynnämme näin laajaa tehdasverkostoamme, Rissanen sanoo.

Suunnitelmissa on saada uudet tuotantotilat käyttöön toukokuussa 2022. Lujabetonin elementtitoimitukset ajoittuvat noin kolmen kuukauden ajanjaksolle kesälle 2021. Hanke antaa hyvän työkuorman kesän ajalle, etenkin Siilinjärven runkotehtaalle ja Taavetin ripalaattalinjoille.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen, ari.rissanen@luja.fi, p. 044 585 2301

Kuva: Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy, havainnekuva

Julkaistu: 12.05.2021

Lujatalo rakentaa ensimmäisen mittavan puurakentamisen hankkeen – Hirsitoimittajana Kontiotuote Oy

Lujatalo on voittanut Tuusulaan rakennettavan lukio ja kulttuuritalo Monion urakan. Monio on Tuusulan kunnan rakennuttama monitoimitilahanke, jossa samaan rakennukseen yhdistetään mm. lukio, kansalaisopisto, taiteen perusopetus sekä Tuusulan opisto. Tämä suuri hirsirakenteinen kouluhanke on Lujatalolle merkittävä puu- ja hirsirakentamisen avaus, johon se ryhtyy kumppaninaan Kontiotuote Oy. Hankkeen urakkasumma on noin 27 miljoonaa eu­roa.

Lue lisää
Julkaistu: 10.05.2021

Luja-yhtiöt lahjoittavat miljoona euroa vaikeassa asemassa oleville lapsille ja nuorille

Luja-yhtiöt lahjoittavat yhteensä miljoona euroa pitkään tukemilleen tahoille, Aseman Lapset ry:lle, Ensi- ja turvakotien liitolle ja SOS-Lapsikylälle. Näin tehdessään Luja haluaa tukea erityisesti lapsia ja nuoria, joille korona-aika on ollut fyysisesti ja psyykkisesti haasteellinen. Lahjoituksen takana ovat kaikki Luja-yhtiöt eli Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy.

Lue lisää
Lisää uutisia