X
Julkaistu: 20.04.2021

Kuopion Puijonkuppeen uuden asuinalueen betonielementit Lujabetonilta. Jättikauppa takaa Lujabetonin tehtaille työkuormaa vuosiksi.

Lujabetoni on tehnyt Skanskan kanssa aiesopimuksen betonielementtitoimituksista Puijonkuppeen uudelle asuinalueelle Kuopiossa. Sopimus sisältää alueelle rakennettavien lukuisten asuinkerrostalojen seinä- ja parveke-elementit. Toimitus on Lujabetonille hyvin merkittävä ja se tuo yrityksen tehtaille peruskuormaa useiksi vuosiksi eteenpäin. Ensimmäisen kerrostalon elementtien on määrä lähteä toimitukseen elokuussa 2021.

Aiemmin Savonia-ammattikorkeakoulun Tekun alue Kuopiossa kokee tulevien vuosien aikana ison muodonmuutoksen, kun alue muuttuu asuinalueeksi. Neljän korttelin kokoiselle uudelle ja urbaanille asuinalueelle suunnitellaan rakennettavan 17 asuinkerrostaloa. Hankkeen kehittämisestä ja rakentamisesta vastaa Skanska.

Aiesopimuksen mukaan hankkeen seinä- ja parveke-elementtitoimituksista vastaa Lujabetoni Oy. Betonielementit valmistetaan maantieteellisesti lähimmältä Lujabetonin Siilinjärven tehtaalla, lukuun ottamatta parveke-elementtejä, joiden valmistukseen Kärsämäen tehdas on erikoistunut.

– Hyödynnämme elementtituotannossa Lujabetonin eri tehtaiden tuotelinjoja ja vahvuuksia, sillä keskittymällä kunkin tehtaan osaamiseen ja tuotelinjoihin, pystymme takaaman näinkin suuren hankkeen toimitukset ajallaan ja laadukkaasti. Tässä hankkeessa valtaosa hankkeen elementeistä toimitetaan Siilinjärven tehtaalta, joka on erinomainen logistiikan sekä lyhyiden kuljetusmatkojen ympäristövaikutusten kannalta, kertoo Lujabetonin aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen.

Elementtituotanto toteutetaan asuinkerrostalo kerrallaan. Skanskan suunnitelmissa on vielä tämän vuoden puolella aloittaa ensimmäisten asuinkerrostalojen rakentaminen.

– Puijonkuppee on Skanskalle tärkeä aluekehityshanke Kuopiossa, ja sillä on paikallisesti myös merkittävä työllisyysvaikutus.  Alueen toteuttamiseksi etsimme kumppaneiksi useita rakennusalan eri osa-alueiden osaajia. Seinä- ja parveke-elementtien osalta kumppaniksi valikoitui vahvasti Kuopion seudulla toimiva Lujabetoni, sanoo Skanska Talonrakennus Oy:n Väli-Suomen yksikön johtaja Noora Sokero.

– Tämä on meille erittäin merkittävä ja tehdasalueiden työllisyyttä useiksi vuosiksi tukeva hanke valtavan kokonsa johdosta, sanoo Ari Rissanen.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen, p. 044 585 2301, ari.rissanen@luja.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikön johtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero@skanska.fi

Kuva: Havainnekuva, Skanska

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Lisää uutisia