X
Julkaistu: 11.04.2021

Lujatalolle 50 miljoonan euron arvosta uusia asuntourakoita PK-seudulle

Lujatalo on solminut urakkasopimukset TA-Yhtiöiden ja SATO Oy:n kanssa ja rakentaa niille asuntoja Helsinkiin yhteensä 50 miljoonan arvosta. TA-Yhtiöille Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakennetaan hankkeen toisessa vaiheessa 108 uutta asuntoa ja SATOlle valmistuu 135 asuntoa Espoon Vermonniityn kasvavalle alueelle.

Lujatalon TA-Yhtiöille rakentama tiiviin rakentamisen korttelihanke, Haakoninlahti, nousee meren läheisyyteen Helsingin Kruunuvuorenrantaan. Kesällä 2020 aloitetun hankkeen ensimmäisen vaiheen neljän asuinrakennuksen ja 76:n asunnon jatkoksi rakennetaan nyt alkavassa toisessa vaiheessa viisi asuinrakennusta, joista kolme ovat kerrostaloja ja kaksi rivi-paritaloja.

Yhteensä toisessa vaiheessa rakennetaan 108 kpl Hitas-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoa yksiöistä ja kaksioista perheasuntoihin sekä 70:n autopaikan parkkihalli. Urakan arvo on 31 miljoonaa euroa.

– TA-Yhtiöiden hanke tarjoaa modernia, oivaltavaa ja tyylikästä kaupunkiasumista parhaimmillaan: loft-henkisiä huoneistoja, kattoterasseja, ranskalaisia parvekkeita ja viherhuoneita. Hankkeessa on edustettuna niin Hitas-omistusasuntoja kuin myös yleishyödyllistä, valtion tukemaa asumisoikeusasunto- ja vuokra-asuntotuotantoa, kertoo TA-Yhtiöiden rakennuttajapäällikkö Mikael Lönnroth.

SATOlle Lujatalo rakentaa Vermonniittyyn Runoratsunkadulle uusia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Kohde koostuu 16-kerroksisesta kerrostalosta, jossa on yhteensä 135 asuntoa yksiöistä kaksioihin sekä perhehuoneistoihin. Urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

– Asuinrakennuksen suunnittelussa on huomioitu energiatehokkuus ja vuosikymmeniä kestävät rakennusratkaisut. A-energialuokkaa olevassa asuinrakennuksessa on energiatehokkaat ikkunat, lämmön talteenotolla varustetultu ilmanvaihto sekä katolle sijoitetut aurinkopaneelit. Asunnot ja yhteistilat on suunniteltu tehokkaasti, mikä osaltaan vähentää rakennuksen energiankulutusta ja parantaa hiilijalanjälkeä, SATOn investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Arto Aalto sanoo.

– Olemme tyytyväisiä, että saamme jatkoa pitkäaikaisille asiakkuuksille näiden hankkeiden muodoissa. Kaupungistuminen jatkuu koronapandemiasta huolimatta ja tällaiset kasvavilla alueilla olevat hankkeet ovat ilman muuta osa ratkaisua, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen.

Molemmat urakat käynnistyvät huhtikuun alussa, TA-Yhtiöiden kohde valmistuu alkuvuonna 2023 ja SATOn kohde kesällä 2023.

 

Yhteystiedot:
Lujatalo Oy, työpäällikkö Risto Multala p. 044 585 2716, risto.multala@luja.fi

Lujatalo Oy, työpäällikkö Anton Donner p. 044 585 2795, anton.donner@luja.fi

Kuvat: Havainnekuvat hankkeista, Haakoninlahti ja Runoratsunkatu

Haakoninlahti
Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis - kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Lue lisää
Lisää uutisia