X
Julkaistu: 24.02.2021

Lujabetonin kerrostalorakentamisen uutuustuotteet vahvassa roolissa pilottihankkeessa

Tuusulassa rakenteilla oleva As Oy Tuusulan Kauppaholvi-asuinkerrostalokohde toimii pilottihankkeena Lujabetonin kerrostalorakentamista nopeuttavien ratkaisujen täyden mittakaavan sovellukselle. Lujabetonin ratkaisuja hyödynnetään COfLOW Oy:n asuinkerrostalohankkeen runko- ja märkätilarakentamisessa.

Lujabetonin ja Fira Modules Oy:n yhteistyössä kehittämällä Superlaattaan integroidulla kylpyhuonekonseptilla tehdään kaikki hankkeen 89 kylpyhuonetta. Syksyllä 2020 markkinoille tuodussa ratkaisussa hyödynnetään Luja-Superlaatan välipohjateknologiaa ja yhdistetään se Fira Modulesin kehittämään vakioituun kylpyhuonemoduulin valmiiksi jo Lujabetonin tehtaalla. Valmis kokonaisuus nostetaan paikalleen elementtiasennuksessa.

Kohteen ulokeparvekkeet tehdään Superlaattaan tehtaalla integroiduilla parvekkeilla laattojen pitkille sivulle. Parvekelaatat esivalmistetaan Lujabetonin elementtitehtailla, valetaan kiinteäksi osaksi Superlaattoja Järvenpään tehtaalla ja toimitetaan yhtenä kokonaisuutena työmaalle. Superlaatta parvekkeineen asennetaan työmaalla paikoilleen yhdellä nostolla eikä kalliita tuentatorneja tai liitosvaluja tarvita.

– Parvekkeen asentaminen Superlaatan pitkälle sivulle on läpimurto integroidun ulokeparvekkeen vapaaseen hyödyntämiseen rakennuksen kaikilla sivuilla. Ratkaisu mahdollistaa pitkät ja leveät parvekkeet, kertoo elementtiyksikön johtaja Kari Turunen Lujabetonilta.

Lisäksi kohteessa käytetään Superlaattaan integroitua vesikiertoista lattialämmitystä, jota hyödynnetään jo rakennusvaiheessa laatastojen kuivattamiseen, sekä Lujabetonin Smart Concrete-sovellusta betonirakenteiden kosteuden mittaamiseen ja kosteusturvalliseen lattioiden pinnoittamiseen.

Kohteen projektinjohtopalvelun tarjoavan, COfLOW Oy:n, tavoitteena on esivalmistusasteen maksimointi. Ikkunat, ja uutuutena myös parvekeovet, kiinnitetään valmiiksi tehtaalla seinäelementteihin. Lisäksi parvekekaiteet kiinnitetään elementteihin asiakkaan toimesta maassa ennen laattojen nostoa holville. Lujabetonin vastuulla on myös koko kerrostalohankkeen elementtiasennus.

– Me olemme erittäin tyytyväisiä Lujabetonin tarjoamiin palveluihin ja tuotteisiin tässä hankkeessa, joka edustaa tuottavaa ja vastuullista rakentamista ja jonka avulla osoitamme tuotteiden esivalmistuksen merkityksen kohti entistä tuottavampaa ja ympäristön kannalta kestävämpää rakentamista, sanoo yksi COfLOW:n perustajaosakkaista, Jari Lehtinen.

– Tuusulan Kauppaholvi on osoitus Lujabetonin Supertuoteperheen ja muiden hankkeen esivalmistusastetta nostavien ratkaisujemme ennakkoluulottomasta hyödyntämisestä. Pilotti kannustaa meitä jatkamaan kehitystyötä rakentamisen prosessien tehostamiseksi ja yhä suuremman osan työstä siirtämiseksi elementtitehtaalle, sanoo Kari Turunen.

– Kaikki nämä hankkeessa käyttämämme ratkaisut näyttävät suuntaa tulevaisuuden rakentamiselle. Tulevaisuuden rakentamisessa ovat yhä tärkeämmässä roolissa tehokkuus ja laatu sekä sitä kautta yrityksen vastuullinen toiminta, Kari Turunen sanoo.

Hankkeen asennus on käynnissä ja Lujabetonin toimitukset jatkuvat asuntorungon jälkeen kohteen pysäköintitalon asentamisella toukokuulle 2021 asti.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Kuvat: Työmaakuva ja kylpyhuonemoduulin asennuskuva

Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

Lue lisää
Julkaistu: 01.07.2021

Lujatalon asuntotyömaalla Helsingissä vakava kuolemaan johtanut tapaturma, päivitetty 2.7.

Lujatalon kerrostalotyömaalla Helsingin Lavakatu 10:ssä sattui 1.7.2021 torstai-aamuna seitsemän jälkeen vakava työtapaturma, jossa kuoli yksi henkilö ja toinen loukkaantui vakavasti. Molemmat henkilöt olivat Lujatalon alihankkijoita. Onnettomuus sattui nostotilanteessa, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle. Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Lue lisää
Lisää uutisia