X
Julkaistu: 11.02.2021

Varma valitsi Lujatalon vuoden 2021 rakentajakumppaniksi

Työeläkeyhtiö Varma palkitsi vuoden 2021 rakentajakumppanina Lujatalo Oy:n. Lujatalo palkittiin erinomaisesti sujuneen Varman ja rakennusliikkeen välisen yhteistyön ansiosta. Varma, joka on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista ja rakennuttajista, jakaa rakentajakumppanitunnustuksen vuosittain.

Varmalla on käynnissä lukuisia rakennushankkeita erityisesti pääkaupunkiseudulla. Lujatalo toteuttaa parhaillaan kahden Varman asuntohankkeen rakennustöitä Neilikkatie 4:ssä Vantaan Tikkurilassa sekä Puuvillatehtaankatu 6:ssa Tampereella. Neilikkatiellä kyseessä on Varman täydennysrakennushanke, johon Lujatalo rakentaa Varmalle 117 uutta syksyllä 2021 valmistuvaa vuokra-asuntoa. Puuvillatehtaankadun hankkeessa Varma on rakennuttamassa yhteensä 364 uutta vuokra-asuntoa Tampereen ydinkeskustaan Finlaysonin alueen kupeeseen lähivuosien aikana.

– Molempien käynnissä olevien hankkeiden osalta voin todeta, että Lujatalo ei ole näissä hankkeissa mukana pelkkänä sopimusosapuolena vaan myös kumppanina. Hankkeissa yhteistyö on toiminut erinomaisesti: keskusteluyhteys on ollut koko ajan rakentava ja mahdolliset ongelmat on ratkottu hyvässä yhteisymmärryksessä. Huolimatta hankkeiden maantieteellisestä sijainnista eri puolilla Suomea ovat kokemukset molemmissa yhtäläiset. Tämä kertoo Lujatalon sisäisen toimintamallin ”Yhdessä rakentaen” onnistuneesta jalkauttamisesta eri alueyksiköihin, kertoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.

– Kiitämme Varmaa vuoden rakentajakumppanitunnustuksesta. Meille kunnianosoitus merkitsee paljon, sillä toiminnassamme yksi tärkeä painopiste on kumppanuuden vaaliminen rakennushankkeissa mukana olevien osapuolten kanssa. Kumppanuus merkitsee meille aitoa kuuntelemista ja asioiden eteenpäin viemistä yhteisesti sovittuun suuntaan. Arvostamme palkintoa suuresti ja toivomme Varman kanssa yhteisiä hankkeita jatkossakin, kiittää Lujatalo Oy:n toimitusjohtaja Harri Savolainen.

Varman rakennusinvestoinnit jatkuvat huomattavina lähivuodet
Varma järjesti rakentajakumppaneille 11.2.2021 vuotuisen tilaisuuden, jossa käsiteltiin ajankohtaisia rakennushankkeita ja Varman kiinteistösijoitustoimintaa. Pääkaupunkiseudulla Varmalla on parhaillaan käynnissä mm. useita hotelli- ja asuntohankkeita.

– Hotellihankkeista käynnissä on Helsingissä Hotelli Tornin peruskorjaus ja Annankadun hotellikonversio. Toimistorakentamista on käynnissä mm. Helsingin keskustassa ja asuntorakentamista sekä Tikkurilassa että Tampereella. Uusikummun koululle on kevään aikana käynnistymässä liikuntahallin sekä useamman asuntohankkeen rakennustyöt, sanoo Varman kiinteistösijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

– Meillä on käynnissä useita kaavahankkeita, joista Keilaniemen Portin toimistohankkeen kaava hyväksyttiin Espoon kaupunginvaltuustossa tammikuussa. Myös Katajanokan Laiturin kaavahanke Helsingissä kuten myös Kutomotien-hanke Helsingin Pitäjänmäellä etenevät, Sari Raunio kertoo.

Pääkuvassa Sari Raunio on Varman kiinteistökehitysjohtaja ja Tomperi Varman kiinteistösijoitusjohtaja

Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

Lue lisää
Julkaistu: 01.07.2021

Lujatalon asuntotyömaalla Helsingissä vakava kuolemaan johtanut tapaturma, päivitetty 2.7.

Lujatalon kerrostalotyömaalla Helsingin Lavakatu 10:ssä sattui 1.7.2021 torstai-aamuna seitsemän jälkeen vakava työtapaturma, jossa kuoli yksi henkilö ja toinen loukkaantui vakavasti. Molemmat henkilöt olivat Lujatalon alihankkijoita. Onnettomuus sattui nostotilanteessa, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle. Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Lue lisää
Lisää uutisia