X
Julkaistu: 16.12.2020

Lujabetonin uudella Kuopion valmisbetonitehtaalla päästään merkittävästi pienempään hiilijalanjälkeen

Lujabetonin uusin tehdasinvestointi, Kuopion valmisbetonitehdas, on käynnistynyt ja täydessä valmiudessa palvelemaan Itä-Suomen valmisbetoniasiakaskuntaa. Nyt käynnistyneen tehtaan moderni tuotantojärjestelmä mahdollistaa pienemmän hiilijalanjäljen ja on osaltaan yksi esimerkki Lujabetonin tehdasverkoston jatkuvasta kehittämisestä ja tuotannon uudistamista.

Lujabetoni on tehnyt kuluvan vuoden aikana useita tehdasinvestointeja, modernisoinut tehdasverkostoaan ja lisännyt tuotantokapasiteettia. Kuopion uusi, moderni, suuren kapasiteetin betonitehdas yhdessä Siilinjärven kahden betoniaseman kanssa muodostavat nyt laajan betonitehdasverkoston ja hyvän toimitusvarmuuden Savon alueella.

Kuopion uusi tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa, minkä johdosta esimerkiksi tehtaan ympäristöpäästöt tulevat olemaan minimaaliset. Modernin mittausteknologian avulla sementin käyttömääriä betonissa pystytään laskemaan, mikä laskee lopputuotteen CO2-määrää selvästi. Myös betonin kiviainesten lämmitysjärjestelmä paranee uudistuksessa huomattavasti vanhaa tehokkaammaksi ja pienipäästöisemmäksi.

– Uudet modernit tehdasinvestointimme ovat osoituksena tavoitteestamme pienentää merkittävästi CO2-päästöjä ja osaltamme vaikuttaa betonialan yhteiseen tavoitteeseen saavuttaa CO2-päästöjen nollaraja vuoteen 2050 mennessä, ellei aiemminkin, sanoo Lujabetonin Kuopion tehdaspäällikkö Jukka Leskinen.

Kuopion uuden tehtaan valmistuskapasiteetti on 80-100 kuutiometriä valmisbetonia tunnissa ja tehtaalla valmistuu kaikkia valmisbetoneja normaaleista rakennebetoneista Lujabetonin kehittämiin vaativiin erikoistuotteisiin kuten mm. siltabetoneihin.

Uusi tehdas valmistui vanhan tehtaan paikalle Kuopion Likolahden teollisuusalueelle.

– Näkymät tulevalle vuodelle osoittavat pientä varovaisuutta markkinassa, mutta uskomme Kuopion seudun kasvuun tulevaisuudessakin ja sitä myötä rakentamisen aktiivisuuteen. Tarvittaessa olemme valmiita palvelemaan seudun tehokkaimmalla tehtaallamme myös mahdollisia suurkohteita, mikäli näitä rakennetaan Kuopioon, Leskinen sanoo.


Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Jukka Leskinen p. 044 585 2452, jukka.leskinen@luja.fi

Kuva: Kuopion uusi valmisbetonitehdas

Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

Lue lisää
Julkaistu: 01.07.2021

Lujatalon asuntotyömaalla Helsingissä vakava kuolemaan johtanut tapaturma, päivitetty 2.7.

Lujatalon kerrostalotyömaalla Helsingin Lavakatu 10:ssä sattui 1.7.2021 torstai-aamuna seitsemän jälkeen vakava työtapaturma, jossa kuoli yksi henkilö ja toinen loukkaantui vakavasti. Molemmat henkilöt olivat Lujatalon alihankkijoita. Onnettomuus sattui nostotilanteessa, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle. Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Lue lisää
Lisää uutisia