X
Julkaistu: 15.12.2020

Lujabetonin Loimaan uusi paalutehdas on täydessä käynnissä

Lujabetonin Lounais-Suomen tehdasinvestointi, Loimaan uusi paalutehdas, on valmis ja toimitukset uudelta tuotantolinjalta ovat täydessä käynnissä. Uuden tehtaan tuotantokapasiteetti on yli 200 000 metriä teräsbetonipaalua vuodessa, mikä on noin 15 % Suomen betonipaalujen kokonaismarkkinasta. Tämän tuotannon turvin Lujabetoni tarjoaa nyt teräsbetonipaaluja kattavasti koko Länsi-Suomen paalumarkkinaan.

Loimaan seinä- ja infraelementtitehtaan yhteyteen rakennettu uusi paalutuotelinjasto on yksi Lujabetonin tämän vuoden tehdasinvestoinneista. Tehdas valmistui aikataulussaan loppusyksyllä 2020 suoraan mittavan Destian Hämeenkyrön väylähankkeen paalutoimituksia varten.

– Uusi tehdas on mahdollistanut meille merkittävän teräsbetonipaalutuotannon kasvattamisen. Käynnissä oleva Destian Hämeenkyrön väylähankkeen toimitusten lisäksi meillä on useiden hankkeiden toimitukset käynnissä sekä valmiudet toimittaa tehtaaltamme teräbetonipaaluja kattavasti koko Länsi-Suomeen, sanoo Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola.

Loimaan tehdasinvestoinnissa olemassa oleva tehdasrakennus laajennettiin, varusteltiin sekä tehtiin modernin tuotantoteknologian hankinnat. Nykyiseltä tehdasalueelta löytyi tilaa laajennukseen yrityksen luovuttua harkko- ja pihakivitoiminnasta liiketoimintakaupalla.

– Vuoden 2021 osalta näkymät ovat valoisat, sillä infrarakentamisen markkinassa ei ole näkyvissä käännettä huonompaan suuntaan, päinvastoin Länsi-Suomen alueella on vireillä useita hankkeita, joihin meillä on tarjota erittäin hyvä tuotevalikoima paalujen ohella, Vähä-Jaakkola sanoo.

Tehdas työllistää 10-15 uutta työntekijää Loimaan alueella.


Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola, p. 044 585 2315, tuomas.vaha-jaakkola@luja.fi

Kuva: Loimaan paalutehtaan tuotantoa

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia