X
Julkaistu: 02.11.2020

Lujabetonilta myös valmisbetonit Hämeenkyrön ohitustiehankkeeseen

Lujabetoni on valittu valmisbetonitoimittajaksi Suomen tärkeimpään päätieverkkoon kuuluvan Valtatie 3:n Hämeenkyrön ohitustien väylähankkeeseen. Yhteensä 26 000 kuutiometrin valmisbetonikauppa on merkittävä Lujabetonille ja se lujittaa entisestään yhteistyötä Destian kanssa. Parhaillaan Valtatie 3:n pohjia paalutetaan Lujabetonin teräsbetonipaaluilla mittavassa väylähankkeessa.

Valtatien parannushankkeen tavoitteena on liikenteen ja kuljetusten sujuvuuden ja ennen kaikkea turvallisuuden parantaminen tieosuudella, jossa liikennemäärät ovat jatkuvasti kasvussa ja jossa tilastojen mukaan tapahtuu runsaasti liikenneonnettomuuksia.

Väylähanke koostuu kymmenen kilometrin maantieosuuden lisäksi kymmenen sillan ja kolmen eritasoliittymän rakentamisesta. Lujabetonin valmisbetonitoimituksessa toimitetaan betonit maantierakenteisiin paalulaattoina sekä siltarakentamisen erikoisbetonit siltojen rakenteisiin. Siltarakentamisessa käytettävien vaativan P-lukubetonien valmistuksesta Lujabetonin Nokian tehtaalla on runsaasti käytännön kokemuksia ja erikoisbetonin tuotanto kuuluu tehtaan normaalivalikoimaan.

– Destia luottaa Lujabetonin laatuun myös hankkeen valmisbetoneissa. Hankkeessa pumpataan arviolta 26 000 kuutiometriä valmisbetonia, on vedenalaista valua, pitkiä putkipaaluja, massiivisia perustuksia, paalulaattaa 12 000 neliömetriä sekä sillan kansia 10 kappaletta, kertoo Destian taitorakennevastaava Ville Lehtonen.

– Laadunvarmistus työmaalla on isossa roolissa. Ennen kuin betoni lasketaan muottiin, on tehty lukuisia kokeita tehtaalla ja viimeiset kokeet tehdään työmaalla ennen kuin annetaan lupa laskea betoni muottiin. Valut ovat isoja ja pitkäkestoisia, joten logistiikan ja kaluston on oltava kunnossa. Pisimmät valut kestävät jopa kolme vuorokautta ilman taukoja, Ville Lehtonen sanoo.

– Kyseessä on hieno hanke ja juuri sopiva Nokian tehtaallemme, joka on suunniteltu toimittamaan suuria määriä betonia tehokkaasti ja laadukkaasti, sanoo Lujabetonin avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka.

Betonitoimitukset alkavat nyt lokakuussa 2020 ja alustavan aikataulun mukaan Hämeenkyrönväylä valmistuu käyttöön vuoden 2022 lopulla.


Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 585 2426

Kuva:
Väylähankkeen valutyöt käynnissä

Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

Lue lisää
Julkaistu: 01.07.2021

Lujatalon asuntotyömaalla Helsingissä vakava kuolemaan johtanut tapaturma, päivitetty 2.7.

Lujatalon kerrostalotyömaalla Helsingin Lavakatu 10:ssä sattui 1.7.2021 torstai-aamuna seitsemän jälkeen vakava työtapaturma, jossa kuoli yksi henkilö ja toinen loukkaantui vakavasti. Molemmat henkilöt olivat Lujatalon alihankkijoita. Onnettomuus sattui nostotilanteessa, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle. Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Lue lisää
Lisää uutisia