X
Julkaistu: 02.11.2020

Lujabetonilta myös valmisbetonit Hämeenkyrön ohitustiehankkeeseen

Lujabetoni on valittu valmisbetonitoimittajaksi Suomen tärkeimpään päätieverkkoon kuuluvan Valtatie 3:n Hämeenkyrön ohitustien väylähankkeeseen. Yhteensä 26 000 kuutiometrin valmisbetonikauppa on merkittävä Lujabetonille ja se lujittaa entisestään yhteistyötä Destian kanssa. Parhaillaan Valtatie 3:n pohjia paalutetaan Lujabetonin teräsbetonipaaluilla mittavassa väylähankkeessa.

Valtatien parannushankkeen tavoitteena on liikenteen ja kuljetusten sujuvuuden ja ennen kaikkea turvallisuuden parantaminen tieosuudella, jossa liikennemäärät ovat jatkuvasti kasvussa ja jossa tilastojen mukaan tapahtuu runsaasti liikenneonnettomuuksia.

Väylähanke koostuu kymmenen kilometrin maantieosuuden lisäksi kymmenen sillan ja kolmen eritasoliittymän rakentamisesta. Lujabetonin valmisbetonitoimituksessa toimitetaan betonit maantierakenteisiin paalulaattoina sekä siltarakentamisen erikoisbetonit siltojen rakenteisiin. Siltarakentamisessa käytettävien vaativan P-lukubetonien valmistuksesta Lujabetonin Nokian tehtaalla on runsaasti käytännön kokemuksia ja erikoisbetonin tuotanto kuuluu tehtaan normaalivalikoimaan.

– Destia luottaa Lujabetonin laatuun myös hankkeen valmisbetoneissa. Hankkeessa pumpataan arviolta 26 000 kuutiometriä valmisbetonia, on vedenalaista valua, pitkiä putkipaaluja, massiivisia perustuksia, paalulaattaa 12 000 neliömetriä sekä sillan kansia 10 kappaletta, kertoo Destian taitorakennevastaava Ville Lehtonen.

– Laadunvarmistus työmaalla on isossa roolissa. Ennen kuin betoni lasketaan muottiin, on tehty lukuisia kokeita tehtaalla ja viimeiset kokeet tehdään työmaalla ennen kuin annetaan lupa laskea betoni muottiin. Valut ovat isoja ja pitkäkestoisia, joten logistiikan ja kaluston on oltava kunnossa. Pisimmät valut kestävät jopa kolme vuorokautta ilman taukoja, Ville Lehtonen sanoo.

– Kyseessä on hieno hanke ja juuri sopiva Nokian tehtaallemme, joka on suunniteltu toimittamaan suuria määriä betonia tehokkaasti ja laadukkaasti, sanoo Lujabetonin avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka.

Betonitoimitukset alkavat nyt lokakuussa 2020 ja alustavan aikataulun mukaan Hämeenkyrönväylä valmistuu käyttöön vuoden 2022 lopulla.


Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 585 2426

Kuva:
Väylähankkeen valutyöt käynnissä

Julkaistu: 12.05.2021

Lujatalo rakentaa ensimmäisen mittavan puurakentamisen hankkeen – Hirsitoimittajana Kontiotuote Oy

Lujatalo on voittanut Tuusulaan rakennettavan lukio ja kulttuuritalo Monion urakan. Monio on Tuusulan kunnan rakennuttama monitoimitilahanke, jossa samaan rakennukseen yhdistetään mm. lukio, kansalaisopisto, taiteen perusopetus sekä Tuusulan opisto. Tämä suuri hirsirakenteinen kouluhanke on Lujatalolle merkittävä puu- ja hirsirakentamisen avaus, johon se ryhtyy kumppaninaan Kontiotuote Oy. Hankkeen urakkasumma on noin 27 miljoonaa eu­roa.

Lue lisää
Julkaistu: 10.05.2021

Luja-yhtiöt lahjoittavat miljoona euroa vaikeassa asemassa oleville lapsille ja nuorille

Luja-yhtiöt lahjoittavat yhteensä miljoona euroa pitkään tukemilleen tahoille, Aseman Lapset ry:lle, Ensi- ja turvakotien liitolle ja SOS-Lapsikylälle. Näin tehdessään Luja haluaa tukea erityisesti lapsia ja nuoria, joille korona-aika on ollut fyysisesti ja psyykkisesti haasteellinen. Lahjoituksen takana ovat kaikki Luja-yhtiöt eli Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy.

Lue lisää
Lisää uutisia