X
Julkaistu: 07.10.2020

Lujabetonilta jättipaalutoimitus valtatiehankkeeseen Hämeenkyröön

Lujabetoni on solminut Destia Oy:n kanssa merkittävän teräsbetonipaalukaupan, kun se toimittaa lyöntipaaluja Väyläviraston hankkeeseen valtatielle numero kolme yhteensä huikeat 130 000 metriä. Hanke on yksi tämän vuoden suurimmista paalutuskohteista. Kaupan onnistumisen takeena on ollut Lujabetonin uuden Loimaan paalutehtaan investointi.

Hämeenkyrön paalutoimituksessa on kyse Väyläviraston hankkeesta valtatiellä 3 (Tampereentie), jossa Lujabetonin teräsbetonipaaluilla paalutetaan Hämeenkyrön ohitustien pohjarakenteet. Betonisten lyöntipaalujen kokonaismäärä on n. 130 000 metriä, joten hanke on kiistatta yksi tämän vuoden suurimmista paalutuskohteista. Valmistuttuaan tämä Destian ja Väyläviraston yhteistyössä toteuttama hanke tulee merkittävästi parantamaan valtatie 3:n sujuvuutta ja turvallisuutta.

– Hämeenkyrön projekti on pikastartti Loimaan uuden paalutuotantolinjan käyttöönotossa, sillä tehdas pääsee heti tositoimiin merkittävän ja mittavan hankkeen paalutoimituksissa. Tämä projekti oli ratkaisevassa roolissa paalutuotannon aloittamisessa Loimaan tehtaalla, kertoo Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola.

Lujabetonilla on strateginen tavoite tulla vahvasti Länsi-Suomen alueelle paalutoimittajana. Hämeenkyrön projektin jälkeen ja samanaikaisestikin, Loimaan tehtaalta toimitetaan paaluja muihinkin Länsi-Suomen kohteisiin, eli Loimaan tehtaasta tulee kolmas paalutehdas Lujabetonin kartalle.

– Parilla koneella kun iskemme teräsbetonipaaluja, niin paaluja tarvitaan vähintäänkin 1200 metriä/ päivä. Projektilla onnistumisen usko on lujassa. Paalutus on alkanut syyskuussa, joten etukäteen on pakko valmistaa, kun talvea vasten lähdemme taistelemaan, sanoo Destian taitorakennevastaava Ville Lehtonen.

– Lujabetoni pystyy vastaamaan tämä projektin räväkkään aikatauluun valmistamalla paalut kahdella tehtaalla, kertoo Lujabetonin Pernajan tehdaspäällikkö Jorma Ilkka. – Paaluja toimitetaan sekä Loimaan että Pernajan paalutehtailta. Olemme myös valmistaneet tilaajalle projektiin reilun varaston paaluja ennen paalutuksen aloitusta, Ilkka sanoo.

Tilaajan ja Lujabetonin pitkäaikainen yhteistyö on myös vaikuttanut hankintapäätöksessä. Lujabetonilla on vankka kokemus vastaavien suurten paaluprojektien toimittamisesta.

Paalutustyöt ovat alkaneet syyskuussa 2020 jatkuen pitkälle talveen 2021.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola, p. 044 585 2315, tuomas.vaha-jaakkola@luja.fi
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Jorma Ilkka, p. 044 585 2280, jorma.ilkka@luja.fi

Kuva: Paalutuskuva hankkeen työmaalta

Julkaistu: 07.10.2020

Lujabetonilta jättipaalutoimitus valtatiehankkeeseen Hämeenkyröön

Lujabetoni on solminut Destia Oy:n kanssa merkittävän teräsbetonipaalukaupan, kun se toimittaa lyöntipaaluja Väyläviraston hankkeeseen valtatielle numero kolme yhteensä huikeat 130 000 metriä. Hanke on yksi tämän vuoden suurimmista paalutuskohteista. Kaupan onnistumisen takeena on ollut Lujabetonin uuden Loimaan paalutehtaan investointi.

Lue lisää
Julkaistu: 17.09.2020

Lujabetoni tekee moduulirakentamisen läpimurron

Lujabetonin uutuustuote Luja-Superlaatta teki suomalaisen kerrostalorakentamisen kertaluokkaa helpommaksi vuodesta 2018 alkaen. Nyt yritys tuo markkinoille uuden innovaation, Luja-Superkylpyhuoneen, jossa Luja-Superlaatan päälle on jo tehtaalla yhdistetty täysin valmiiksi varusteltu kylpyhuonemoduuli. Valmis moduuli sisältää seinärakenteet, kalusteet, varusteet sekä LVIS-kytkennät ja se nousee laatan nostamisen yhteydessä paikalleen ilman erillisasennusta työmaalla.

Lue lisää
Lisää uutisia