X
Julkaistu: 07.10.2020

Lujabetonilta jättipaalutoimitus valtatiehankkeeseen Hämeenkyröön

Lujabetoni on solminut Destia Oy:n kanssa merkittävän teräsbetonipaalukaupan, kun se toimittaa lyöntipaaluja Väyläviraston hankkeeseen valtatielle numero kolme yhteensä huikeat 130 000 metriä. Hanke on yksi tämän vuoden suurimmista paalutuskohteista. Kaupan onnistumisen takeena on ollut Lujabetonin uuden Loimaan paalutehtaan investointi.

Hämeenkyrön paalutoimituksessa on kyse Väyläviraston hankkeesta valtatiellä 3 (Tampereentie), jossa Lujabetonin teräsbetonipaaluilla paalutetaan Hämeenkyrön ohitustien pohjarakenteet. Betonisten lyöntipaalujen kokonaismäärä on n. 130 000 metriä, joten hanke on kiistatta yksi tämän vuoden suurimmista paalutuskohteista. Valmistuttuaan tämä Destian ja Väyläviraston yhteistyössä toteuttama hanke tulee merkittävästi parantamaan valtatie 3:n sujuvuutta ja turvallisuutta.

– Hämeenkyrön projekti on pikastartti Loimaan uuden paalutuotantolinjan käyttöönotossa, sillä tehdas pääsee heti tositoimiin merkittävän ja mittavan hankkeen paalutoimituksissa. Tämä projekti oli ratkaisevassa roolissa paalutuotannon aloittamisessa Loimaan tehtaalla, kertoo Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola.

Lujabetonilla on strateginen tavoite tulla vahvasti Länsi-Suomen alueelle paalutoimittajana. Hämeenkyrön projektin jälkeen ja samanaikaisestikin, Loimaan tehtaalta toimitetaan paaluja muihinkin Länsi-Suomen kohteisiin, eli Loimaan tehtaasta tulee kolmas paalutehdas Lujabetonin kartalle.

– Parilla koneella kun iskemme teräsbetonipaaluja, niin paaluja tarvitaan vähintäänkin 1200 metriä/ päivä. Projektilla onnistumisen usko on lujassa. Paalutus on alkanut syyskuussa, joten etukäteen on pakko valmistaa, kun talvea vasten lähdemme taistelemaan, sanoo Destian taitorakennevastaava Ville Lehtonen.

– Lujabetoni pystyy vastaamaan tämä projektin räväkkään aikatauluun valmistamalla paalut kahdella tehtaalla, kertoo Lujabetonin Pernajan tehdaspäällikkö Jorma Ilkka. – Paaluja toimitetaan sekä Loimaan että Pernajan paalutehtailta. Olemme myös valmistaneet tilaajalle projektiin reilun varaston paaluja ennen paalutuksen aloitusta, Ilkka sanoo.

Tilaajan ja Lujabetonin pitkäaikainen yhteistyö on myös vaikuttanut hankintapäätöksessä. Lujabetonilla on vankka kokemus vastaavien suurten paaluprojektien toimittamisesta.

Paalutustyöt ovat alkaneet syyskuussa 2020 jatkuen pitkälle talveen 2021.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola, p. 044 585 2315, tuomas.vaha-jaakkola@luja.fi
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Jorma Ilkka, p. 044 585 2280, jorma.ilkka@luja.fi

Kuva: Paalutuskuva hankkeen työmaalta

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia