X
Julkaistu: 17.09.2020

Lujabetoni tekee moduulirakentamisen läpimurron

Lujabetonin uutuustuote Luja-Superlaatta teki suomalaisen kerrostalorakentamisen kertaluokkaa helpommaksi vuodesta 2018 alkaen. Nyt yritys tuo markkinoille uuden innovaation, Luja-Superkylpyhuoneen, jossa Luja-Superlaatan päälle on jo tehtaalla yhdistetty täysin valmiiksi varusteltu kylpyhuonemoduuli. Valmis moduuli sisältää seinärakenteet, kalusteet, varusteet sekä LVIS-kytkennät ja se nousee laatan nostamisen yhteydessä paikalleen ilman erillisasennusta työmaalla.

Maailmaa muuttuu kiihtyvällä vauhdilla ja rakentaminen sen imussa. Ympäristönäkökulmat, laadukkuus ja tehokkuuden maksimoiminen ovat tärkeitä trendejä, jotka ohjaavat tämän päivän rakentamista. Modulaarinen rakentaminen vastaa näihin tavoitteisiin etenevän digitalisaation mahdollistamana.

– Me tuomme markkinoille innovaatiomme, joka vastaa tämän päivän ja tulevaisuuden rakentamisen vaateisiin. Nyt markkinoille tuotu tuote, Luja-Superkylpyhuone, laajentaa modulaarista rakentamista Luja-Superlaatan teknologiaan perustuen valmiisiin märkätiloihin. Tämä säästää rakentajan aikaa ja rahaa sekä tarjoaa parempaa laatua, sanoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

– Luja-Superkylpyhuoneella on lukuisia erinomaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat ja tehostavat kerrostalorakentamista. Superlaattaan integroitu valmis kylpyhuonetilaelementti toimitetaan yhtenä kappaleena työmaalle ja nostetaan paikoilleen kertanostolla elementtiasennuksen yhteydessä. Mitään liitossaumauksia ja paloeristyksiä työmaalla ei tarvita, kertoo Lujabetonin aluemyyntipäällikkö Sami Nummela.

Tuotteen avulla rakentamisen aikataulua voidaan nopeuttaa merkittävästi, jopa 1-2 kuukautta kerrostaloprojektissa. Luja-Superlaatta on itsessään valmis välipohjatuote lattialämmityksiä myöten ja valmiit märkätilat siirtävät ison osan jäljelle jäävästä paikallarakentamista historiaan. Tästä hyötyvät sekä rakennusliike että sen loppuasiakkaat.

– Märkätilamoduulimme etuihin lukeutuu vielä muuntojoustavuus. Vakiomallien sijaan mukaudumme asiakkaan tarpeisiin niin mittojen kuin pintojen, varusteiden ja kalusteiden osalta. Voimme myös jättää tilaa mahdollisille asukasmuutostöille perustajaurakoinnissa. Asiakkaillemme muutos tarkoittaa mahdollisuutta uudistua ja kehittyä – ottaa käyttöön innovaatioita, joista hyötyvät kaikki, Sami Nummela sanoo.

Kustannustehokkuuden ja korkean laadun takeena on tuotteen valmistaminen pitkinä sarjoina sääsuojassa sekä valvotuissa olosuhteissa. Uuden tuotteen valmistuslinjan sijainniksi määräytyi Lujabetonin Kärsämäen tehdas, josta märkätilamoduulit lähetetään Järvenpään Superlaatta-tehtaalle yhdistettäväksi Superlaattoihin patentoidun erikoislattiarakenteen avulla.

– Ensimmäisiä hankkeita on jo sovittuna ja kiinnostus rakennusliikkeiden ja rakennuttajien taholta osoittaa, että tuotteellemme on selkeä kysyntä, Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen sanoo.

– Koronaepidemian johdosta lanseerausaikataulumme muuttui hiukan, emmekä alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen järjestä suurempaa lanseeraustilaisuutta messujen yhteydessä. Sen sijaan kutsumme asiakkaitamme tutustumaan uutuustuotteeseemme Järvenpään tehtaamme yhteyteen, Sami Nummela lupaa.

Lisätiedot
Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, p. 044 585 2305, mikko.isotalo@luja.fi
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi
Lujabetoni Oy, aluemyyntipäällikkö Sami Nummela, p.044 585 2481, sami.nummela@luja.fi

Nettisivu: https://www.lujabetoni.fi/luja-superkylpyhuone/

Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

Lue lisää
Julkaistu: 01.07.2021

Lujatalon asuntotyömaalla Helsingissä vakava kuolemaan johtanut tapaturma, päivitetty 2.7.

Lujatalon kerrostalotyömaalla Helsingin Lavakatu 10:ssä sattui 1.7.2021 torstai-aamuna seitsemän jälkeen vakava työtapaturma, jossa kuoli yksi henkilö ja toinen loukkaantui vakavasti. Molemmat henkilöt olivat Lujatalon alihankkijoita. Onnettomuus sattui nostotilanteessa, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle. Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Lue lisää
Lisää uutisia