X
Julkaistu: 25.08.2020

Lujatalo rakentaa Espooseen 16-kerroksisen ARA-vuokratalon

M2-Kodit rakennuttaa 16-kerroksisen kerrostalon Espoon Vermonniittyyn. Rakennustyöt alkavat lokakuussa. Talo valmistuu kesällä 2022.

M2-Kodeille kohoaa Vermonniittyyn lähivuosina 16-kerroksinen kerrostalo. Siihen rakentuu yhteensä 122 uutta ARA-vuokra-asuntoa. M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia.

M2-Kotien kerrostalo on osa korkean rakentamisen korttelia. Korttelipiha, yhteinen pysäköintilaitos sekä yhteiskäyttöautojärjestelmä luovat asukkaille yhteisöllisen asuinpiirin. Kiinteistön katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatavalla energialla pienennetään asumisen kustannuksia ja hiilijalanjälkeä.

”Haluamme rakennuttaa kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja lähelle palveluita ja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Uusi asuinalue Vermonniitty antaa meille hyvät eväät siihen”, rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman M2-Kodeilta sanoo.

Vermonniitty on uusi asuinalue Leppävaaran tuntumassa. Se tarjoaa monipuolisia elämyksiä monelle: läheltä löytyy niin merellistä kuin historiallista miljöötä, loistavat palvelut ja sujuvat liikenneyhteydet.

Kohteen pääurakoitsijana toimiva Lujatalo on näkyvästi mukana Perkkaan alueen asuntorakentamisessa. M2-Kotien kohde mukaan luettuna, yrityksellä on alueella 540 rakenteilla olevaa asuntoa.

”On ilo olla rakentamassa korkean rakentamisen korttelia ja näyttävää Espoota Y-Säätiön M2-Kotien kanssa. Tämä uusin urakka on meille toinen kohde kyseisessä korkean rakentamisen korttelissa. Se vahvistaa Lujatalon näkyvyyttä Vermonniityn alueen rakentajana”, sanoo Lujatalon Uudenmaan asuntorakentamisen aluejohtaja Janne Mönkkönen.

Kohteen suunnittelijana toimii arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy.

Lisätiedot: Janne Mönkkönen, p. 044 585 2092, janne.monkkonen@luja.fi

Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis - kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Lue lisää
Lisää uutisia