X
Julkaistu: 12.06.2020

Premico ja Lujatalo sopivat 76 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon toteuttamisesta Vantaalle

– kyseessä ensimmäinen Ympäristöministeriön muovitiekarttahanke asuntotuotannossa. Hanke on hyväksytty Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen piiriin.

Vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon hallinnoima Premico Asuntorahasto II Ky ja Lujatalo Oy ovat sopineet 76 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentamisesta Vantaan Koivukylään. Kohde on Ympäristöministeriön rakentamisen muovitiekartan pilottihanke, joka toteutetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) 10 vuoden korkotukilainalla. 

Vuonna 2019 perustetun Premico Asuntorahasto II Ky:n tavoitteena on rakennuttaa noin 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Rahasto on jatkoa Premico Asuntorahasto Ky:lle, jonka omistuksessa on 969 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla. 

Ympäristöministeriön laatiman muovitiekartan tarkoituksena on vähentää ja välttää sekä kierrättää ja korvata muovin käyttöä rakentamisessa. 

”Olemme erittäin innostuneita ja tyytyväisiä voidessamme toteuttaa Suomen ensimmäisen muovitiekarttahankkeen asuntotuotannossa. Tulevaisuudessa tulemme toteuttamaa lisää asuntohankkeita, joissa korostuvat ekologisuus ja energiatehokkuus.” toteaa Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola. 

”Kaikki hankkeen muovinkäyttö rakentamisajan aikana pyritän minimoimaan. Muovin käyttö sekä käytön vähentämiseen liittyvät toimenpiteet dokumentoidaan. Projektin aikana kerätty tieto koostetaan rakentamisohjeeksi, jota Premico tulee jatkossa noudattamaan kaikissa rakennuttamissaan hankkeissa.” jatkaa Tuomola.  

Kohteen rakentaa Lujatalo Oy, joka on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Lujatalo valikoitui pilottihankkeen toteuttajaksi, koska se on yksi kestävän rakentamisen edelläkävijöistä. ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pitkäaikainen yhteistyömme Premicon kanssa saa jatkoa, ja pääsemme toteuttamaan heidän kanssaan Suomen ensimmäistä muovitiekarttahanketta asuntorakentamisessa.” sanoo Lujatalon asuntorakentamisen aluejohtaja Janne Mönkkönen.   

Kohteen rahoittaja Kuntarahoitus Oyj on hyväksynyt hankeen vihreän rahoituksen piiriin.  ”Kuntarahoitus voi myöntää vihreää rahoitusta investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mittavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Premicon toteuttama hanke täytti valintaryhmämme kriteerit ja tulemme seuraamaan mielenkiinnolla hankkeen edistymistä.” toteaa Kuntarahoituksen viestintä- ja yhteiskuntavastuupäällikkö Soili Helminen.

Hanke toteutetaan Asumisen rahoitus – ja kehittämiskeskuksen 10 vuoden korkotukilainalla.
Ympäristöministeriö toteuttaa rakentamisen muovitiekarttaa yhdessä rakentamisen toimialan ja sidosryhmien kanssa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) rahoittamia rakennushankkeita liittyy projektin piiriin. Premicon ja Lujatalon kohde on yksi näistä hankkeista.” kertoo yliarkkitehti Vesa Ijäs Asumisen rahoitus – ja kehittämiskeskuksesta.


Lisätiedot:
Lujatalo Oy, Janne Mönkkönen
aluejohtaja, asuinrakentamien
+358 44 585 2092, janne.monkkonen@luja.fi

Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

Lue lisää
Julkaistu: 01.07.2021

Lujatalon asuntotyömaalla Helsingissä vakava kuolemaan johtanut tapaturma, päivitetty 2.7.

Lujatalon kerrostalotyömaalla Helsingin Lavakatu 10:ssä sattui 1.7.2021 torstai-aamuna seitsemän jälkeen vakava työtapaturma, jossa kuoli yksi henkilö ja toinen loukkaantui vakavasti. Molemmat henkilöt olivat Lujatalon alihankkijoita. Onnettomuus sattui nostotilanteessa, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle. Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Lue lisää
Lisää uutisia