X
Julkaistu: 09.06.2020

Lujabetoni rakentaa uuden valmisbetonitehtaan Kuopiossa

Lujabetoni investoi uuteen valmisbetonitehtaaseen Kuopiossa. Uusi, moderni, suuren kapasiteetin betonitehdas tulee korvaamaan nykyisen tehtaan, joka puretaan. Uuden tehtaan moderni tuotantojärjestelmä mahdollistaa pienemmän hiilijalanjäljen ja se on esimerkki Lujabetonin tehdasverkoston jatkuvasta kehittämisestä ja tuotannon uudistamista.

Lujabetoni lisää tuotantokapasiteettiaan ja modernisoi tuotantokalustoaan Itä-Suomen valmisbetonimarkkinassa rakentamalla uuden huipputeknologian valmisbetonitehtaan Kuopioon. Uuden tehtaan tuotantokapasiteetin turvin Lujabetoni varmistaa valmisbetonin riittävyyden Kuopion kehittyvässä rakentamisen markkinassa. Uusi tehdas rakennetaan vanhan tehtaan paikalle Kuopion Likolahden teollisuusalueelle.

– Kuopio lähikuntineen on elinvoimainen alue, joka kehittyy ja kasvaa jatkuvasti poikkeusolojen aiheuttamasta väliaikaisesta notkahduksesta huolimatta. Uuden tehtaan tuotannon turvin pääsemme toimittamaan valmisbetonit kattavasti alueen rakennushankkeisiin, joihin nykyisen tehtaan kapasiteetti alkoi olla riittämätön, sanoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

Uusi tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa, minkä johdosta esimerkiksi tehtaan ympäristöpäästöt tulevat olemaan minimaaliset. Modernin mittausteknologian avulla sementin käyttömääriä betonissa pystytään laskemaan, mikä laskee lopputuotteen CO2-määrää selvästi. Myös betonin kiviainesten lämmitysjärjestelmä paranee uudistuksessa huomattavasti vanhaa tehokkaammaksi ja pienipäästöisemmäksi.

Tehtaan valmistuskapasiteetti on noin 80-100 m3 valmisbetonia tunnissa ja se pystyy valmistamaan kaikkia valmisbetoneja normaaleista rakennebetoneista Lujabetonin kehittämiin vaativiin erikoistuotteisiin.

Tehtaan rakennusluvat on saatu ja projekti on täydessä käynnissä. Tehtaan on määrä olla valmis talvikauden 2020-2021 rakentamismarkkinaan Kuopiossa.

Yhteystiedot: Lujabetoni Oy, valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, markus.haatainen@luja.fi, p. 044 5852476

Kuva: 3D-kuva tehtaasta

Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis - kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Lue lisää
Lisää uutisia