X
Julkaistu: 27.04.2020

Lujabetonilta Savilahden opiskelijakampuksen hankkeeseen yli 700 rekkakuormallista betonielementtejä

Lujabetoni on solminut sopimuksen Kuopion Savilahden kampuksen, 9000 opiskelijan vilkkaan oppilaitoskeskittymän, betonielementtien kokonaistoimituksesta. Kauppaan kuuluu hankkeen kaikki betoniset pilarit, palkit, laatastot sekä väli- ja ulkoseinät. Koko hankkeeseen menee yli 700 rekkakuormallistabetonielementtejä. Hankkeen projektinjohtourakoitsijana toimii YIT Suomi Oy.

Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Savon ammatti- ja aikuisopisto (SAKKY) keskittävät Kuopion toimintonsa Savilahden alueelle. Savilahteen, muutaman kilometrin päähän Kuopion keskuksesta, syntyy kolmen koulutusasteen ainutlaatuinen kampus ja uudenlainen oppimisympäristö. Opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet toimia hyvässä yhteistyössä toistensa sekä alueen laajan yritysmaailman kanssa, sillä alueella sijaitsee lisäksi mm. Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus.

Savilahden uusi kampus muodostuu kolmesta nelikerroksisesta rakennuksesta, jotka yhdistyvät yhdyskäytävällä toisiinsa. Lujabetoni toimittaa kohteen julkisivut pääsääntöisesti eristettyinä sisäkuorielementteinä ja näkyvä julkisivu muurataan paikan päällä. Ensimmäisen kerroksen päätyihin tuleva graafinen betoni tuo uudelle kampukselle tyylikkään yksityiskohdan.

Lujabetonin Siilinjärven tehtaalle Savilahden kampuksen elementtitoimitukset varmistavat työkantaa puoleksitoista vuodeksi. – Tämä on erinomainen asia Lujabetonille ja antaa peruskuormaa tehtaallemme nyt hieman epävarmassa suhdannetilanteessa, sanoo Lujabetonin aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen.

Hankkeelle haetaan rakentajan puolelta Joutsenmerkki-hyväksyntää, mikä asettaa myös Lujabetonin tuotteille tarkat laatu- ja ympäristökriteerit, kun tuotteiden tulee täyttää asetetut rakennusmateriaalistandardit. – Meille tämä tarkoittaa sitä, että varmistamme omalta osaltamme tuotteidemme ympäristönäkökulmat. Tämä on jo hyvin normaali käytäntö tämän päivän rakentamisessa, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

– Savilahden kampus on YIT:n Savo-Karjalan yksikön lähivuosien merkittävin hanke, joka luo varmuutta työkantaamme näinä poikkeuksellisina aikoina. Hanketta on edistetty yhdessä tilaajan ja yhteistyökumppaneiden kanssa jo reilun vuoden verran ja nyt olemme päässeet käynnistämään tuotannon. On hienoa, että näin suuren hankinnan toimittajaksi on valikoitunut paikallinen yhteistyökumppani ja voimme yhdessä tukea paikallista työllisyyttä, sanoo YIT:n aluejohtaja Jani Knuuttila.

Elementtitoimitukset alkavat nyt keväällä ja kestävät kesälle 2021.

 

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Lujabetoni Oy, aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen, p. 044 585 2301, ari.rissanen@luja.fi

 

Kuva: Havainnekuva Savilahden opiskelijakampuksesta

Julkaistu: 05.07.2021

Lujatalo osti rakennusliike NyCon Oy Ab:n

Lujatalo Oy on 5.7.2021 tehdyssä yrityskaupassa ostanut NyCon Oy Ab:n koko osakekannan. Kaupassa kokkolalaisen rakennusliike NyCon Oy Ab:n omistus siirtyy kokonaisuudessaan Lujatalolle. Yrityskaupan myötä Lujatalon asema Keski-Pohjanmaan aktiivisella talousalueella vahvistuu ja yritykselle avautuu entistä paremmat mahdollisuudet palvella niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin asiakkaitaan.

Lue lisää
Julkaistu: 01.07.2021

Lujatalon asuntotyömaalla Helsingissä vakava kuolemaan johtanut tapaturma, päivitetty 2.7.

Lujatalon kerrostalotyömaalla Helsingin Lavakatu 10:ssä sattui 1.7.2021 torstai-aamuna seitsemän jälkeen vakava työtapaturma, jossa kuoli yksi henkilö ja toinen loukkaantui vakavasti. Molemmat henkilöt olivat Lujatalon alihankkijoita. Onnettomuus sattui nostotilanteessa, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle. Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Lue lisää
Lisää uutisia