X
Julkaistu: 20.09.2019

Lujatalo Oy on 26.6.2019 jättänyt Espoon sairaalan urakkaa koskevan erimielisyyden Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden ratkaistavaksi

Lujatalo hakee käräjäoikeuden kautta Espoon kaupungin omistamalta Kiinteistö Oy Espoon sairaalalta yhteensä arvonlisäverollisena lähes 33,7 miljoonan euron rakennusurakan saataviaan. Lujatalon kanne perustuu Lujatalon ja Kiinteistö Oy Espoon sairaalan väliseen 25.6.2013 päivättyyn urakkasopimukseen, jonka mukaisesti Lujatalo suunnitteli ja rakensi Espoon uuden sairaalan vuosien 2013–2016 aikana Jorvin sairaalan viereen ja luovutti sen tilaajalle 30.6.2016. Lujatalon vaatimukset perustuvat pääasiassa pidentyneen urakka-ajan aiheuttamiin kustannuksiin sekä urakanaikaisiin lisä- ja muutostöihin. Alkuperäisen urakkasopimuksen mukainen arvonlisäverollinen urakkahinta oli 152,4 milj. euroa.

Koska Espoon sairaalan taloudellisista suhteista ei ole aikaansaatu yhteisymmärrystä neuvottelujen kautta, siirtyy näkemysero urakkasopimuksen mukaiseen riidanratkaisumenettelyyn ja Lujatalo on urakkasopimuksen mukaisesti jättänyt erimielisyyden Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

– Urakkasopimukseen liittyvien taloudellisten näkemyserojen ratkaiseminen oikeusistuimissa ei ole koskaan toivottu tilanne kummankaan osapuolen näkökulmasta. Kysymys on kuitenkin erittäin suurista saatavista ja pidämme vaatimuksiamme perusteltuina, joten emme nähneet muuta vaihtoehtoa kuin oikeudenkäynnin aloittaminen, sanoo Lujatalon toimitusjohtaja Jussi Tanhuanpää.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, toimitusjohtaja Jussi Tanhuanpää, p. 044 585 2162, jussi.tanhuanpaa@luja.fi

Lisää uutisia