X
Julkaistu: 10.09.2019

Lujatalo urakoi yhdeksänkerroksisen kerrostalon Tikkurilan kirkkokortteliin

Lujatalo, Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöosakeyhtiö Bethania sekä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ovat solmineet sopimuksen asuinkerrostalon ja maanalaisen parkkihallin rakentamisesta Tikkurilan ydinkeskustaan. Bethania-kerrostaloksi nimetty kerrostalo tulee muodostamaan yhden osan kirkkokorttelista, johon Lujatalo rakentaa parastaikaa uutta kirkkoa.

Kerrostalon katutasokerros on varattu liiketiloille. Muissa kerroksissa olevat asuntojen koot vaihtelevat käyttötarpeen mukaan. Yhteensä asuntoja tulee 223, Hoasin asunnot ovat opiskelija-asuntoja ja ne ovat pääosin yksiöitä sekä kaksioita. Vantaan seurakuntien asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä aina 4h+k perheasuntoon.

– Noin vuoden kestäneen yhteistoiminnallisen kehitysvaiheen jälkeen pääsemme ottamaan seuraavan askeleen Bethania-asuinkerrostalohankkeessa ja siirrymme toteutusvaiheeseen. Työmaaorganisaatio on valmistellut työmaan aloituksen huolella ja työt on saatu vauhdilla käyntiin maanrakennus- ja paalutustöiden osalta, sanoo hankkeen työpäällikkö Tomi Varonen Lujatalolta. – Uskon että koko organisaation syvä perehtyneisyys kehitysvaiheessa valittuihin ratkaisuihin sekä tilaajien tarpeiden ja lähtökohtien tunteminen auttaa työmaaorganisaatiota onnistumaan hankkeessa, Varonen jatkaa.

Hoasin rakennuttajapäällikkö Laura Pääkkönen kertoo, että kortteliin valmistuvan 162 opiskelijakodin suunnittelemisessa on panostettu asuntojen toimivuuteen sekä monipuolisiin yhteistiloihin. –Parhaan lopputuloksen takaamiseksi urakoitsijan ja suunnittelijoiden kanssa on tehty hyvää yhteistyötä. Kaiken huipuksi uudet kodit nousevat mainiolle paikalle Tikkurilan palveluiden ytimeen aivan juna-aseman viereen. Korttelin rakentamisessa mukana oleminen on kaiken kaikkiaan meille hyvin innostavaa, Pääkkönen jatkaa.

– Uuden kirkon kylkeen rakentuvat vuokra-asunnot tukevat seurakuntien toimintaa ja mahdollistavat erinomaisesti yhteisöllisyyden toteutumisen korttelin alueella, sanoo kiinteistöjohtaja Sari Turunen Vantaan seurakuntayhtymästä.

Bethania-kerrostalon suunniteltu valmistumisaika on huhtikuussa 2021.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy
työpäällikkö Tomi Varonen
tomi.varonen@luja.fi,p. 044 585 2943

Lisää uutisia