X
Julkaistu: 11.02.2019

Lujabetonille uusi korkeakapasiteettinen valmisbetonitehdas Ouluun

Lujabetoni investoi uuteen korkean kapasiteetin valmisbetonitehtaaseen Oulussa. Uusi tehdas rakennetaan Oulun nykyiselle tehdasalueelle. Yhdessä uusi ja vanha tehdas tarjoavat huippuluokan toimintakyvyn ja mahdollisuuden osallistua Pohjois-Suomen suuriin rakennushankkeisiin jopa 150 m³:n tuntikapasiteetin turvin. Oulun valmisbetonitehdas on neljäs Lujabetonin rakentama valmisbetonitehdas kahden vuoden sisällä ja se on investointina lähes neljän miljoonan euron panostus.

Lujabetonin uusi korkean kapasiteetin valmisbetonitehdas rakennetaan varmistamaan toimitukset valmisbetonin kasvavaan kysyntään Oulun alueen markkinassa. Oulu on Pohjois-Suomen suurin kasvukeskus, jossa rakennetaan vilkkaasti infra-, julkis-, teollisuus- ja asuntorakentamisen hankkeita.

Uusi tehdas mahdollistaa myös Lujabetonin uusien valmisbetonituotteiden tekemisen Oulussa. Esimerkiksi suositun LujaFlow 20/60 –betonin, eli pintalattiavaluihin tarkoitetun tuotteen valmistus on mahdollista Oulun uudessa tehtaassa.

Tehtaan varsinainen rakentaminen aloitettiin tammikuussa ja sen on määrä olla valmis kesällä 2019.  – Uudet tehdashankintamme ovat tarkkaan harkittuja strategisia päätöksiä, kertoo Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen. Olemme hyvin mielissämme, että nyt uuden tehtaan myötä pääsemme nykyaikaistamaan betonin valmistusta sekä saamme kipeästi kaipaamaamme lisäkapasiteettia Ouluun, jossa uusi tehdas vahvistaa merkittävästi asemaamme rakentamisen markkinassa.

Uuden betonitehtaan laitetoimittaja on suomalainen Steel-Kamet Oy Kalajoelta. Samalta luotettavalta toimittajalta on tilattu betonitehtaat sekä tytäryhtiölle Lujabetong AB:lle Ruotsiin että Lujabetonin tehdaspaikkakunnille Kärsämäelle ja Järvenpäähän.

Oulun uudessa betonitehtaassa on panostettu teknisesti korkeatasoisiin laitteisiin; suuriin ja riittävän moneen kiviaine- ja sementtisiiloon, tehokkaaseen kiviaineen lämmitykseen, riittävän suureen ja tehokkaaseen 4,5 m³ betonisekoittajaan sekä uusimman teknologian mukaiseen ohjausjärjestelmään ja mittalaitteisiin. Erityisen tärkeä ominaisuus on ekologinen pesuveden käsittelyjärjestelmä, jonka ansioista autojen pesuvedet kierrätetään suljetulla kierrolla takaisin prosesseihin, uudelleen pesuvedeksi ja betonin valmistukseen.

– Valmisbetonituotannon ekologiset ratkaisut ovat yksi toimintamme kulmakivistä, sanoo Kinnunen.

 

Lisätiedot:
Lujabetoni Oy, betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen, p. 044 585 2436, juha.kinnunen@luja.fi
Kuva:
Uuden tehtaan 3D-malli tehdasalueelle sijoitettuna, osoitteessa Puolatie 15, 90620 Oulu

Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis - kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Lue lisää
Lisää uutisia