X
Julkaistu: 17.12.2018

Lujatalolle alan edistyksellisin 5D BIM-järjestelmä

Lujatalo on allekirjoittanut sopimuksen RIB iTWO 5D -projektinhallintajärjestelmästä saksalaisen RIB Software AG:n kanssa 28.11.2018. Lujatalo vauhdittaa näin omaa digiloikkaansa ja siirtyy asteittain iTWO-teknologian ja integroidun 5D BIM -järjestelmän käyttöön. Hankinta on osa yrityksen ydinliiketoimintojen digitalisoinnin kehittämistä. Uuden järjestelmän avulla Lujatalo tavoittelee toiminnan tehostamisen lisäksi myös merkittävää lisäarvoa asiakkaille entistä syvemmän yhteistyön muodossa.

RIB iTWO 5D on kokonaisvaltainen ratkaisu projektinhallintaan ja sillä hallinnoidaan projektia sekä virtuaalisesti että käytännön tasolla. Järjestelmä nivoo yhteen projektin koko elinkaareen liittyvän ajan, paikan ja kustannukset, eli sillä voidaan hallita rakennushanketta alun hankesuunnittelusta aina luovutuksen jälkeiseen aikaan. Järjestelmä mahdollistaa tiedon järjestelyn niin, että kaikilla projektiin osallistuvilla henkilöillä on oman työnsä kannalta aina oikea ja ajantasainen tieto käytettävissään.

5D tarkoittaa sitä, että järjestelmä käyttää hyväksi tietomalleja hankkeen kustannuslaskennassa, aikataulutuksessa, rakentamisen valvonnassa ja raportoinnissa koko hankkeen elinkaaren ajan.

Uuden RIB iTWO 5D –järjestelmän käyttöönotto ja kehitys tapahtuu Lujatalolla asteittain niin, että käyttöönottovalmius saavutetaan kaikissa alueyksiköissä vuoden 2020-2021 aikana.

– Vahvin voimavaramme on osaava henkilöstö, jonka jatkuvaan kehittämiseen panostamme, Matti Tauriainen sanoo. Edessämme on usean vuoden kestävä toimintatapojen muutos ja uusien toimintatapojen haltuunotto. En epäile hetkeäkään, ettemme olisi tähän valmiita, sillä koko uusi järjestelmä on useiden workshoppien ja Lujatalon eri rajapinnassa olevien tahojen yhteinen päätös, Tauriainen toteaa.

RIB (Revolution Im Bauwesen) Software AG on vuonna 1961 perustettu julkinen pörssiyhtiö. Yrityksellä on noin 1000 työntekijää ja yrityksen ohjelmistoilla on maailmanlaajuisesti yli 100000 käyttäjää yli 30:ssa maassa. Suomessa RIB iTWO 5D -järjestelmää käyttävät mm. YIT Oyj ja Fira Oy.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy
Matti Tauriainen, digitaalisen rakentamisen johtaja, p. 044 5852752, matti.tauriainen@luja.fi
Jussi Tanhuanpää, toimitusjohtaja, p. 020 789 5111, jussi.tanhuanpaa@luja.fi

Kuva: Henkilöt vasemmalta oikealle Consult Peter Bebek, Vice President Peter Stenov, 
COO Mads Bording, toimitusjohtaja Jussi Tanhuanpää, CDCO Matti Tauriainen

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Julkaistu: 06.06.2024

Luja-yhtiöt tukee Itämeren suojelua

Luja-yhtiöt liittyi John Nurmisen Säätiön tukijaksi vuonna 2023. – Tämä yhteistyö on meille hyvin tärkeä, sillä se tukee säätiön arvokasta työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen tulevaisuuden turvaamiseksi. Itämeren hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, ja haluamme omalta osaltamme olla mukana varmistamassa sen säilymisen myös tuleville sukupolville, sanoo yksi Luja-yhtiöiden omistajista ja Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen Mirja Vainikainen.

Lue lisää
Lisää uutisia