X
Julkaistu: 17.12.2018

Lujatalolle alan edistyksellisin 5D BIM-järjestelmä

Lujatalo on allekirjoittanut sopimuksen RIB iTWO 5D -projektinhallintajärjestelmästä saksalaisen RIB Software AG:n kanssa 28.11.2018. Lujatalo vauhdittaa näin omaa digiloikkaansa ja siirtyy asteittain iTWO-teknologian ja integroidun 5D BIM -järjestelmän käyttöön. Hankinta on osa yrityksen ydinliiketoimintojen digitalisoinnin kehittämistä. Uuden järjestelmän avulla Lujatalo tavoittelee toiminnan tehostamisen lisäksi myös merkittävää lisäarvoa asiakkaille entistä syvemmän yhteistyön muodossa.

RIB iTWO 5D on kokonaisvaltainen ratkaisu projektinhallintaan ja sillä hallinnoidaan projektia sekä virtuaalisesti että käytännön tasolla. Järjestelmä nivoo yhteen projektin koko elinkaareen liittyvän ajan, paikan ja kustannukset, eli sillä voidaan hallita rakennushanketta alun hankesuunnittelusta aina luovutuksen jälkeiseen aikaan. Järjestelmä mahdollistaa tiedon järjestelyn niin, että kaikilla projektiin osallistuvilla henkilöillä on oman työnsä kannalta aina oikea ja ajantasainen tieto käytettävissään.

5D tarkoittaa sitä, että järjestelmä käyttää hyväksi tietomalleja hankkeen kustannuslaskennassa, aikataulutuksessa, rakentamisen valvonnassa ja raportoinnissa koko hankkeen elinkaaren ajan.

Uuden RIB iTWO 5D –järjestelmän käyttöönotto ja kehitys tapahtuu Lujatalolla asteittain niin, että käyttöönottovalmius saavutetaan kaikissa alueyksiköissä vuoden 2020-2021 aikana.

– Vahvin voimavaramme on osaava henkilöstö, jonka jatkuvaan kehittämiseen panostamme, Matti Tauriainen sanoo. Edessämme on usean vuoden kestävä toimintatapojen muutos ja uusien toimintatapojen haltuunotto. En epäile hetkeäkään, ettemme olisi tähän valmiita, sillä koko uusi järjestelmä on useiden workshoppien ja Lujatalon eri rajapinnassa olevien tahojen yhteinen päätös, Tauriainen toteaa.

RIB (Revolution Im Bauwesen) Software AG on vuonna 1961 perustettu julkinen pörssiyhtiö. Yrityksellä on noin 1000 työntekijää ja yrityksen ohjelmistoilla on maailmanlaajuisesti yli 100000 käyttäjää yli 30:ssa maassa. Suomessa RIB iTWO 5D -järjestelmää käyttävät mm. YIT Oyj ja Fira Oy.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy
Matti Tauriainen, digitaalisen rakentamisen johtaja, p. 044 5852752, matti.tauriainen@luja.fi
Jussi Tanhuanpää, toimitusjohtaja, p. 020 789 5111, jussi.tanhuanpaa@luja.fi

Kuva: Henkilöt vasemmalta oikealle Consult Peter Bebek, Vice President Peter Stenov, 
COO Mads Bording, toimitusjohtaja Jussi Tanhuanpää, CDCO Matti Tauriainen

Julkaistu: 27.02.2019

Lujan tilinpäätöstiedote vuodesta 2018

Lujan kasvun vuosi Lujatalo-konsernin, johon kuuluu Lujatalo Oy sekä Lujabetoni Oy tytäryhtiöineen, liikevaihto nousi ja oli 599 miljoonaa euroa (545 miljoonaa euroa vuonna 2018). Liikevaihdon kasvuprosentti oli 9,9 %. Liikevoitto oli lähellä edellisen vuoden tasoa ja oli 27 miljoonaa euroa (27,7 miljoonaa euroa) ja liikevoittoprosentti oli 4,5 % (5,1 %). Omavaraisuus­aste oli erinomaisella 44,2 %:n tasolla (46,7 %).

Lue lisää
Julkaistu: 11.02.2019

Lujabetonille uusi korkeakapasiteettinen valmisbetonitehdas Ouluun

Lujabetoni investoi uuteen korkean kapasiteetin valmisbetonitehtaaseen Oulussa. Uusi tehdas rakennetaan Oulun nykyiselle tehdasalueelle. Yhdessä uusi ja vanha tehdas tarjoavat huippuluokan toimintakyvyn ja mahdollisuuden osallistua Pohjois-Suomen suuriin rakennushankkeisiin jopa 150 m³:n tuntikapasiteetin turvin. Oulun valmisbetonitehdas on neljäs Lujabetonin rakentama valmisbetonitehdas kahden vuoden sisällä ja se on investointina lähes neljän miljoonan euron panostus.

Lue lisää
Lisää uutisia