X
Julkaistu: 26.06.2018

Luja-yhtiöt tukee SOS-Lapsikylää

Lujan keskeisiä toiminnan kulmakiviä ovat luotettavuus ja vastuullisuus. Etenkin lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen on tärkeää. Luja-yhtiöiden hallituksen päätöksellä yhtiön uusimpana tukikohteena on Kuopion lapsikylän toiminnan tukeminen 20000 eurolla.

– Perheyhtiönä Luja haluaa kantaa vastuuta perheiden hyvinvoinnista ja etenkin lasten ja nuorten hyvinvointi on sydäntä lähellä, sanoo Luja-yhtiöiden viestintä- ja brändijohtaja Jussi Hirvelä. SOS-Lapsikylän toiminta edustaa arvoja, joita Luja hyvin mielellään tukee.

SOS-Lapsikylän tavoitteena on tarjota lapsille turvallinen kasvuympäristö sijaisperheissä. Nämä sijaisperheet ovat yhdessä muodostaneet arkea tukevan yhteisön – lapsikylän. SOS-Lapsikylän tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Järjestö tarjoaa myös lastensuojelun apua tarvitseville lapsille yhteisöllistä perhehoitoa ja perheille räätälöityä tukea ja kuntoutusta.

Kuopiossa Luja-yhtiöt tukee Saaristokaupunkiin rakenteilla olevaa integroitua, kaupunkiympäristöön sulautuvaa lapsikylää. Integroitu lapsikylä on nykyaikainen malli, jossa lapsikylän palvelut ja sijaiskodit sijaitsevat lähellä toisiaan osana muuta asuinympäristöä.

SOS-Lapsikylä-järjestöllä on hyviä kokemuksia Tampereen Vuoreksesta, jossa toimintamalli on ollut käytössä jo kuusi vuotta. – Integroidussa lapsikylässä sijaiskodit ovat luonteva osa muuta asutusta ja sijaisperheet elävät kuin kuka tahansa alueen lapsiperhe. Näin lapsiin ja nuoriin mahdollisesti kohdistuvaa lastensuojelun leimaa voidaan vähentää, kertoo Itä- Keski- ja Pohjois-Suomen aluejohtaja Janne Kankaanniemi mallin hyvistä puolista. Olemme hyvin iloisia Luja-yhtiöiden arvokkaasta tuesta, Kankaanniemi kiittelee.

Lujan viestinnän edustajat kävivät viemässä Lujan hallituksen terveiset SOS-lapsikylän johdolle.
Julkaistu: 24.04.2024

Pyörön päiväkodin rakentaminen käynnistyy

Pyörön uuden päiväkodin rakentajaksi on valittu Lujatalo Oy. Pyörön päiväkoti toteutetaan yhteistoiminnallisena KVR-urakkana. Kyseessä on laajuudeltaan 10-ryhmäinen päiväkoti, jonka pinta-ala on noin 2.800 neliömetriä. Hankinnan kokonaisbudjetti on n. 10 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia