X
Julkaistu: 19.03.2018

Lujatalo näkyvästi esillä pääkaupunkiseudun rakentamisessa

Lujatalo jatkaa kuluvana vuonna vahvasti pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen markkinassa. Alkuvuonna rakentamisen aloituksia on sovittu yli 60 miljoonan euron edestä eri pääkaupunkiseudun kohteissa. Asuntoja kohteisiin tulee yhteensä noin 400 ja ne valmistuvat vaiheittain vuosien 2019 ja 2020 aikana. Etenkin Helsingin Kuninkaantammen kasvava asuinalue on Lujatalolla työn alla.

Lujatalo on käynnistänyt Kuninkaantammen alueella Helsingissä kaksi uutta kerrostalohanketta nyt rakenteilla olevan ison, 234 asunnon KVR-kohteen lisäksi. ATT:lle Lujatalo toteuttaa KVR-urakkana 128 asunnon asuinkerrostalon pysäköintilaitoksineen. TA-yhtiöiden kanssa on sovittu 67 asunnon kerrostalon ja pysäköintilaitoksen rakentamisesta.

– Kuninkaantammen alue on vahvasti kasvava asuinalue, jota rakennetaan ekologisesti kestävälle pohjalle ympäristönäkökulmiin panostaen. Nämä ovat myös Lujatalolle tärkeitä painopisteitä ja olemme mielellämme mukana rakentamassa uutta, viihtyisää aluetta, toteaa Lujatalon Uudenmaan alueen asuntorakentamisen johtaja Janne Mönkkönen.

Täydennysrakentamista Herttoniemeen edustaa Lujatalon Hoasille Kettutiellä rakentama 130 asunnon kerrostalokohde. Keravan Kurkelaan rakentuu kokonaan uusi asuinalue, missä Lujatalo rakentaa kahdesta kerrostalosta muodostuvan 70 asunnon kerrostalokohteen TA-yhtiöille.

Janne Mönkkösen mukaan hiipumista asuntorakentamisessa ei ole näkyvissä ainakaan vielä tänä vuonna. – Tänä vuonna elämme vielä kiivasta asuntorakentamisen aikaa. Asuntorakentaminen on vilkasta etenkin pääkaupunkiseudulla ja pk-seudun lähikunnissa, Mönkkönen sanoo.

Lujatalon strategia noudattaa vallalla olevaa trendiä tiiviistä asuntorakentamisesta kasvukeskuksiin. Käynnissä olevat pääkaupunkiseudun hankkeet sijaitsevat kaikki kasvavilla alueilla.

Lisätietoja:
Janne Mönkkönen
Lujatalo Oy, Uudenmaan asuntorakentamisen aluejohtaja
p. 044 585 2092, janne.monkkonen@luja.fi

Kuvat: Akvarelli, ATT:lle rakennettava KVR-urakkakohde Kuninkaantammen alueella

Julkaistu: 24.03.2024

Uusi Kalajärven koulu on valmis - kolmivaiheinen hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026

Pohjois-Espoon koulupalvelut laajenevat, kun uusi Kalajärven koulu otetaan käyttöön maaliskuun lopussa. Uusi koulu on valmistunut vanhan koulurakennuksen tilalle ja se tarjoaa energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat yli 600 ala- ja yläkoululaiselle. Koulun tilat on suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennus on toteutettu siten, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön. Varsinaisen koulun yhteyteen on suunniteltu luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee opetuksen lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja.

Lue lisää
Lisää uutisia