X
Julkaistu: 15.12.2017

Lujatalo rakentaa korkeatasoisen hotellin ja kokonaisen korttelin Espoon Matinkylään

Lujatalo toteuttaa todellista hybridirakentamista Espoon Matinkylässä, kun se rakentaa voimakkaasti kasvavalle Matinkylän alueelle kokonaisen korttelin; hotellin, kolme asuintaloa, Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin sekä pysäköintilaitoksen. Hankkeen arvo on yhteensä n. 60 miljoonaa euroa.

Lujatalon hankekehityspäällikkö Niila Aunio on hyvin tyytyväinen alkavaan hankkeeseen.– Olemme hyvin iloisia sujuvasta yhteistyöstä Kassiopeia Finland Oy:n ja Veritas Eläkevakuutuksen kanssa. Samoin kun odotamme innolla alkavaa yhteistyötä Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa rakentamisen parissa.

Tynnyripuiston alue sijaitsee Matinkylän metrokeskuksen ja kauppakeskus Ison Omenan laajennusosan länsipuolella. Alueesta muodostuu valmistuttuaan Matinkylään toiminnallinen ja viihtyisä alue erinomaisten kulkuyhteyksien ja palveluiden välittömään läheisyyteen.

Lujatalon rakentama 192 huoneen hotelli tulee olemaan helposti saavutettavissa ja se tulee houkuttelemaan asiakkaita myös muualta pääkaupunkiseudulta uuden metroaseman ansiosta. Hotellin kulmaan tulee Lujatalon rakentamana Matinkylän metroaseman läntinen sisäänkäynti. Ison Omenan pysäköintilaitoksen yhteyteen rakennetaan tulevan Matinkylän uimahallin ja hotellikorttelin yhteinen maanalainen, kaksikerroksinen 231 paikkainen pysäköintilaitos, josta on suora yhteys tulevaan uimahalliin.

Hotellin yhteyteen Lujatalo rakentaa myös kolmiportaisen asuintalon, johon tulee yhteensä 108 asuntoa. Näistä 35 on Lujatalon omaperusteisia Lujakoti-asuntoja, pääosin tehokkaita kaksioita ja kolmioita. Korttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.

Korttelin vaatimat louhinnat on suoritettu ja perustuksien rakentaminen alkaa lähiviikkoina. Kortteli tulee valmistumaan vuonna 2020. Hankkeen työllistävä vaikutus on merkittävä.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, hankekehityspäällikkö Niila Aunio, p. 044 585 2722, niila.aunio@luja.fi

Julkaistu: 26.06.2018

Luja-yhtiöt tukee SOS-Lapsikylää

Lujan keskeisiä toiminnan kulmakiviä ovat luotettavuus ja vastuullisuus. Etenkin lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen on tärkeää. Luja-yhtiöiden hallituksen päätöksellä yhtiön uusimpana tukikohteena on Kuopion lapsikylän toiminnan tukeminen 20000 eurolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2018

Lujabetonin Kärsämäen uusi valmisbetonitehdas käynnistyi

Lujabetonin korkean kapasiteetin betonitehdas Kärsämäellä on valmis ja tuotanto on käynnistynyt. Investoinnin avulla Lujabetoni varmistaa jatkuvasti kasvavan Kärsämäen elementtituotannon sekä parantaa edellytyksiä valmisbetoniasiakkaiden palvelemisessa. Tehtaan kapasiteetti riittää varmuudella sekä Kärsämäen tehtaan sisäiseen betonitarpeeseen että alueen valmisbetonikohteisiin, sillä tehdas valmistaa yli 90 m3 betonia tunnissa. Tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa ja siinä on täysautomaattinen etäohjaus, eli asema ei vaadi enää perinteistä ohjaushuoneessa istuvaa betonimylläriä.  

Lue lisää
Lisää uutisia