X
Julkaistu: 09.11.2017

Hyvän rakentamisen palkinto 2017 Kuninkaankatu 22:n korotukselle

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto päätyi myöntämään vuoden 2017 Hyvän rakentamisen palkinnon Kuninkaankatu 22:n korotukselle. Taloon lisättiin kaksi kerrosta kauttaaltaan. Palkinto jaettiin Pirkanmaan rakennuspäivän yhteydessä 7.11.2017.

Rakennus- ja ympäristöjaosto haluaa tämän vuotisella palkinnolla painottaa korotusten suurta merkitystä kaupunkikuvassa ja korotushankkeiden hyvää suunnittelua.

Kuninkaankatu 22:n korotus oli poikkeuksellisen haastava. Alkuperäinen rakennus toi sijaintinsa, kokonsa ja nauhaikkunajulkisivunsa vuoksi korotuksen arkkitehtuurille haasteen, jonka suunnittelija kuitenkin pystyi tyylikkäästi ratkaisemaan. Viime vuosina on valmistunut useita muitakin onnistuneita korotushankkeita.

Kuninkaankatu 22:n korotuksen rakennuttaja on rakennuksen omistaja Hannu Isotalo. Pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehtitoimisto Neva Oy ja pääurakoitsijana Lujatalo Oy.

Rakennusten korotukset tukevat kaupungin tavoitteena olevaa maankäytön tehostamista. Rakennusten korottaminen on viime vuosina yleistynyt nopeasti. Korotukset tuovat kiinteistöille mahdollisuuden rahoittaa kalliita remontteja. Korotukset ovat suunnittelutehtävinä erittäin haastavia, ja ne tulee suunnitella huolellisesti paikan ja rakennuksen lähtökohdista. Hyvin toteutettu korotus saattaa myös parantaa rakennuksen ulkonäköä.

Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon 30.8.1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.

Tampereen kaupungin tiedote 7.11.2017

Julkaistu: 26.06.2018

Luja-yhtiöt tukee SOS-Lapsikylää

Lujan keskeisiä toiminnan kulmakiviä ovat luotettavuus ja vastuullisuus. Etenkin lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen on tärkeää. Luja-yhtiöiden hallituksen päätöksellä yhtiön uusimpana tukikohteena on Kuopion lapsikylän toiminnan tukeminen 20000 eurolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2018

Lujabetonin Kärsämäen uusi valmisbetonitehdas käynnistyi

Lujabetonin korkean kapasiteetin betonitehdas Kärsämäellä on valmis ja tuotanto on käynnistynyt. Investoinnin avulla Lujabetoni varmistaa jatkuvasti kasvavan Kärsämäen elementtituotannon sekä parantaa edellytyksiä valmisbetoniasiakkaiden palvelemisessa. Tehtaan kapasiteetti riittää varmuudella sekä Kärsämäen tehtaan sisäiseen betonitarpeeseen että alueen valmisbetonikohteisiin, sillä tehdas valmistaa yli 90 m3 betonia tunnissa. Tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa ja siinä on täysautomaattinen etäohjaus, eli asema ei vaadi enää perinteistä ohjaushuoneessa istuvaa betonimylläriä.  

Lue lisää
Lisää uutisia