X
Julkaistu: 04.10.2017

Lujabetoni avaa uuden väliseinäelementtitehtaan Varkauteen

Lujabetoni lisää jälleen tuotantokapasiteettiaan ja avaa loppuvuonna 2017 väliseinäelementtitehtaan Varkauteen. Tehtaan turvin vastataan asuntotuotannon korkeasuhdanteeseen ja kuumana käyvään elementtien kysyntään etenkin Kuopion seudulla.

Uusi väliseinäelementtitehdas avataan Varkauteen Lujabetonin toiminnassa olevan valmisbetonitehtaan yhteydessä sijaitsevaan tehdashalliin. Varkaus valikoitui toteutettavaksi Lujabetonin laajennusvaihtoehdoista sijaintinsa ja valmiin tehdashallitilan ansiosta. Halliin tehtävän perusteellisen muutostyön jälkeen väliseinäelementtituotanto pääsee käyntiin vielä tämän vuoden puolella.

Tehtaan tuotanto tulee helpottamaan ennen kaikkea Keski- ja Itä-Suomen markkinaa, jossa asuntorakentaminen käy erittäin vilkkaana. Lisäpainetta väliseinäelementtien kysyntään alueella tuo rakentajien halu vaihtaa paikallavalurakentamisen menetelmistä elementtiväliseiniin resurssipulan ja aikataulupaineiden vuoksi.

– Me reagoimme nyt vilkkaaseen asuntotuotantoon. Pohjoisen Kärsämäen tehtaan marraskuussa valmistuva laajennus on vastaus kysynnän kasvuun Etelä-Suomessa, mutta se ei ole yksin riittävä toimenpide, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön tuotantojohtaja Petteri Kiviranta. Uudelta tehtaalta odotetaan helpotusta myös Kuopion lähikaupunkien väliseinäelementtipulaan. Tehtaan toimitusten piiriin kuuluvat Kuopion lisäksi mm. Varkaus, Jyväskylä, Joensuu ja Pieksämäki. Tapauskohtaisesti Varkaus voi tukea myös pääkaupunkiseudun toimituksia.

– Tämä investointi vapauttaa kapasiteettiamme vaativaan julkisivuelementtituotantoon ja tukee vahvasti strategiaamme tarjota asiakkaillemme entistä laajempia kokonaisuuksia asuntorakentamiseen sisältäen julkisivut, parvekkeet, väliseinät, hormielementit ja välipohjalaatastot, sanoo elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Asuntorakentaminen on tällä hetkellä huippusuhdanteessa, joka jatkunee vielä ensi vuonnakin. Pitkän aikavälin kehitys tulee kaupungistumisen myötä edelleen tukemaan jatkuvasti korkeampien kerrostalojen kysyntää. Asuntorakentamisen elementtien kysyntä säilynee näin ollen tulevaisuudessakin kohtuullisen hyvällä tasolla.

Uutta tehdasta pyörittämään palkataan vakituiseen työsuhteen oma tuotantotiimi, joka tulee toimimaan Siilinjärven elementtitehtaan ohjauksessa ja yhteistyössä valmisbetonitehtaan kanssa.

Lujabetonin tavoitteena on jatkaa tehdaslaajennuksia nopealla aikavälillä ja lisätä kapasiteettiaan edelleen. Myös uusia elementtituotteita tuodaan markkinaan piakkoin.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, tuotantojohtaja Petteri Kiviranta p. 044 585 2490, petteri.kiviranta@luja.fi
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

 

Julkaistu: 26.06.2018

Luja-yhtiöt tukee SOS-Lapsikylää

Lujan keskeisiä toiminnan kulmakiviä ovat luotettavuus ja vastuullisuus. Etenkin lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen on tärkeää. Luja-yhtiöiden hallituksen päätöksellä yhtiön uusimpana tukikohteena on Kuopion lapsikylän toiminnan tukeminen 20000 eurolla.

Lue lisää
Julkaistu: 15.06.2018

Lujabetonin Kärsämäen uusi valmisbetonitehdas käynnistyi

Lujabetonin korkean kapasiteetin betonitehdas Kärsämäellä on valmis ja tuotanto on käynnistynyt. Investoinnin avulla Lujabetoni varmistaa jatkuvasti kasvavan Kärsämäen elementtituotannon sekä parantaa edellytyksiä valmisbetoniasiakkaiden palvelemisessa. Tehtaan kapasiteetti riittää varmuudella sekä Kärsämäen tehtaan sisäiseen betonitarpeeseen että alueen valmisbetonikohteisiin, sillä tehdas valmistaa yli 90 m3 betonia tunnissa. Tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa ja siinä on täysautomaattinen etäohjaus, eli asema ei vaadi enää perinteistä ohjaushuoneessa istuvaa betonimylläriä.  

Lue lisää
Lisää uutisia