X
Julkaistu: 08.06.2017

Lujatalolle merkittävä tehdasurakka Seinäjoella

Lujatalon Pohjanmaan alueyksikkö ja levyntyöstökoneisiin ja -järjestelmiin erikoistunut Finn-Power Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Finn-Powerin uuden tehtaan ja pääkonttorin rakentamisesta Seinäjoen Roveksen uudelle yritysalueelle. Urakan arvo on 20,5 miljoonaa euroa.

Finn-Pwerin uusi tehdas sijoittuu Roveksen uudelle teollisuusalueelle Itäväylän varteen 8,4 hehtaarin tontille. Finn-Power Oy vuokraa rakennuksen pitkäaikaisella sopimuksella käyttöönsä Into Seinäjoki Oy:n tytäryhtiöltä Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy:ltä, jonka omistukseen kiinteistö tulee. Finn-Powerilla on optio kiinteistön omaksi lunastamiseen.

KVR-urakkana toteutettavan hankkeen rakentaminen alkaa pääosin kesälomien jälkeen ja kestää aina vuoden 2018 loppupuolelle asti. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 21 000 brm2 ja kokonaistilavuus on n. 200 000 m3.

– Iso kokonaisuus on vaatinut paljon valmistelutyötä, mutta kaikki on edennyt suunnitellusti. Tämä on merkittävä päivä kaikille osapuolille. Uskomme Finn-Powerin ja sen kumppaniverkoston vahvistavan Seinäjoen asemaa teknologiateollisuuden kone- ja laitevalmistuksen vetovoimaisena keskittymänä, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki iloitsee.

– Yritykselle tulee erittäin harvoin tilaisuus rakentaa kokonaan uudet tilat toimintaansa varten. Finn-Powerille on nyt tullut se mahdollisuus. Uudet toimitilat tulevat tukemaan kasvua erityisesti valmistusjärjestelmien toimitusten osalta vahvistaen yrityksen strategista suuntaa. Uudet tilat mahdollistavat tehokkaamman toiminnan ja esimerkiksi koneiden käyntiinajotila kasvaa lähes 40 prosenttia nykyisestä. Prosessi hankkeen valmistelussa on ollut pitkä jo tähän asti. Haluankin kiittää kaikkia sidosryhmiä tähänastisesta panoksesta uusien toimitilojen eteen. Hyvä yhteistyö varmasti jatkuu tästä eteenpäinkin hankkeen valmiiksi saattamiseksi, toimitusjohtaja Juha Mäkitalo Finn-Power Oy:stä toteaa.

Lujatalon Pohjanmaan yksikölle tehdasurakalla on suuri työllistävä ja taloudellinen merkitys. Rakennushanke työllistää puolentoista vuoden ajan keskimäärin 100-150 työntekijää ja alihankkijaa.

– Aikataulu on tiukka ja vaatii henkilöstöltämme osaamista ja venymiskykyä. Pohjanmaan yksiköllä ja hankkeeseen sitoutuvalla henkilöstöllä on kuitenkin vahva kokemus vaativista hankkeista, joten olen erittäin luottavainen hyvään lopputulokseen ja sujuvaan yhteistyöhön rakennuttajan kanssa, kertoo Lujatalon aluejohtaja Heimo Hantula.

– On hienoa päästä rakentamaan maakunnan yhden merkittävimmän teknologiayrityksen uusia tiloja. Roveksen uusi alue ja tulossa olevat muutkin Seinäjoen yritysalueet tarjoavat todella paljon mahdollisuuksia meille rakentajille, Hantula jatkaa.

Lisätiedot:
Lujatalo Oy, aluejohtaja Heimo Hantula, p. 044 585 2968, heimo.hantula@luja.fi

Julkaistu: 16.10.2023

Hyväntekeväisyys on osa Lujan vastuullisuutta

Luja-yhtiöt haluaa perheyhtiönä noudattaa toiminnassaan kestävän liiketoiminnan periaatteita. Tämä tarkoittaa asiakaskeskeisyyden lisäksi sitä, että olemme mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastuullisesti, eettisin keinoin ja Lujia arvoja noudattaen.

Lue lisää
Lisää uutisia